Aandrijf- en besturingstechniek voor Semicon & Electronics

Toonaangevend in aandrijf- en besturingstechniek

Bosch Rexroth is één van 's werelds leidende specialisten op het gebied van de aandrijf- en besturingstechniek. Onder de merknaam Rexroth levert zij aan meer dan 500.000 klanten maatwerk oplossingen voor het aandrijven, besturen en bewegen van installaties en machines die worden toegepast in industriële en fabrieksautomatisering, en in mobiele toepassingen.

Bosch Rexroth is onderdeel van Robert Bosch GmbH met vestigingen in 80 landen wereldwijd. In 2015 bedroeg de omzet 5,6 miljard Euro.


Global Competence Center voor Semicon & Electronics

In Nederland is het wereldwijde centrum voor product- en applicatieontwikkeling voor semiconductor en electronics toepassingen gehuisvest. Hier worden motion control systemen en zeer innovatieve submodules ontwikkeld,

die voldoen  aan de hoge eisen op het gebied van kwaliteit en nauwkeurig- heid binnen de semiconductor en electronics markt.

Met deze automatiseringsoplossingen wordt ingespeeld op de specifieke mechatronische machine-eisen, zoals baanbeweging bij wafer handling, contactloos materiaaltransport in proceskamers en nanometer-nauwkeurige positionering. Ook worden hier al in een vroeg stadium oplossingen ontwikkeld voor toekomstmarkten, zoals organic en printed electronics.


NYCe 4000 motion controller

Het NYCe 4000 besturingssysteem is hier een voorbeeld van: deze motion controller kan op een breed scala aan motoren aangesloten worden en stuurt deze reproduceerbaar tot op de nanometer nauwkeurig aan. We leveren een standaard product (time-to-market), en stemmen dit product af op de specifieke vragen en wensen van de klant (flexibiliteit). We noemen

dat design-in. Het design-in traject gaat van start met een intensieve inventarisatie van de eisen en wensen van de klant om de functie, het gebruik en de performance van de machine te optimaliseren.

 

 

Nog nooit vertoonde vrijheid met Open Core Engineering

Open Core Engineering verenigt de voorheen gescheiden werelden van productieautomatisering en IT. Het geheel van open standaards, software tools, bibliotheken met functie-pakketten en de Open Core Interface zorgen voor nieuwe vrijheidsvragen. De nieuwe, integrale aanpak combineert traditionele IEC engineering met de mogelijkheden van hogere programmeertalen. De uitgebreide toegang tot de kernel van de besturing biedt tevens de mogelijkheid om individuele realtime besturingsfuncties snel en onafhankelijk te implementeren.

 

 

Expertise

Bosch Rexoth is een kennisbedrijf met ervaren motion experts in huis. We hebben onze sporen bij een grote groep klanten verdiend en ons bedrijf staat wereldwijd bekend om haar expertise, innovaties en kwaliteit. Het is daarom ook vanzelfsprekend dat onze motion experts veel kennis van mechanisch gedrag en dus ook ongewenst mechanisch gedrag in hun bagage hebben. Die kennis willen we graag met u delen om ook uw machine optimaal te laten presteren.