TNO verbindt mensen en kennis om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken.

 

TNO is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie die op basis van haar expertise en onderzoek een belangrijke bijdrage levert aan de concurrentiekracht van bedrijven en organisaties, aan de economie en aan de kwaliteit van de samenleving als geheel. Door haar veelzijdigheid en capaciteit tot integratie van deze kennis neemt TNO een unieke positie in.

Doelgericht innoveren, dat is waar TNO voor staat. We ontwikkelen kennis niet om de kennis, maar om de praktische toepassing. Om nieuwe producten te creëren die het leven aangenamer en waardevoller maken, en die bedrijven helpen te innoveren. Om creatieve antwoorden te vinden op de vragen die de samenleving stelt. 

 

Zeven thema’s
De werkgebieden zijn verdeelt onder zeven thema’s:

 

Informatie maatschappij

TNO onderzoekt de gevolgen van de informatiemaatschappij en stimuleert de introductie van nieuwe diensten. Toepassingen en beleid op basis van de nieuwste ICT. Media en ruimtevaarttechnologie.

 

Energie
TNO streeft door middel van innovaties naar een duurzame, efficiënte en leveringszekere energievoorziening.

 

Industriële  innovatie
TNO versterkt de innovatiekracht van de industrie door innovatie van producten en processen met een sterke focus op duurzaamheid.

 

 

 

 

 Integrale veiligheid
TNO focust op een veilige samenleving dor het creëren van innovaties voor mensen die zich dagelijks bij defensie, politie, hulpdiensten en het bedrijfsleven.

 

Gebouwde omgeving
TNO werkt aan transities en innovaties die bijdragen aan een duurzame bebouwing en inrichting van beschikbare ruimte om comfortabel te kunnen leven in een dicht bevolkt land.

 

Mobiliteit

TNO versnelt de vooruitgang met de combinatie van technologisch innovatie, beïnvloeding van menselijk gedragen slimme organisatie om de mobiliteit schoon, stil en veilig te maken.

 

Gezond leven

TNO initieert technologische en sociale innovatie voor een gezonde inrichting van ons leven en voor een vitale samenleving.