Bender Additive Manufacturing BV 
Bendertechniek BV is sinds 1966 succesvol actief als leverancier van machines voor de metaal- en kunststofverwerkende industrie in Nederland en sinds 2002 ook in België. Dit succes is mede te danken aan onze grote servicedienst, die met vele jaren ervaring garant staat voor het installeren, service en onderhoud van de door ons geleverde machines. Dit zijn er inmiddels meer dan 3.500, waarvan meer dan de helft CNC gestuurd is. Het leveringsprogramma bestaat uit een breed pakket draai-, frees- en slijpmachines van gerenommeerde producenten uit Europa en Azië. Al met al vertegenwoordigen wij zo’n 16 vooraanstaande fabrikanten, waarvan de meesten al meer dan 35 jaar. Door de snelle technische ontwikkelingen op machinegebied en de vraag naar andere producten en toepassingsmogelijkheden komt er nog wel eens een fabrikant bij in ons leveringsprogramma

 

Dat heeft per 1 oktober 2014 geresulteerd in de definitieve verwerving van het distributeurschap voor Nederland van EOS (Electro Optical Systems) GmbH uit het Zuid Duitse Krailling bij München.Daarvoor is de onderneming  Bender Additive Manufacturing BV (Bender A.M. BV) in het leven geroepen. 

 

 

 

EOS is de wereld markleider voor high-end industriële Additive Manufacturing / 3D printmachines voor zowel kunststof als ook metaal.

- Kunststoffen: zoals o.a. polyamide (PA), polystyrol (PS), thermoplastische elastomeren (TPE) en polyetheretherketon (PEEK).

- Metalen: zoals o.a. roestvaststaal (AISI316L), gereedschapsstaal (1.2709), aluminium(AlSi10Mg), hooggelegeerd nikkelstaal (NickelAlloy HX) , titanium(Ti6Al4V) en zelfs 18k goud en wolfraam. 

 


Waarom Additive Manufacturing?

Additive Manufacturing maakt snelle, flexibele en kosten efficiënte productie mogelijk direct uit 3D CAD bestanden. Een technologie die uw prestaties verhoogt en uw innovatieambities ondersteunt.
-Voor uw engineering

Lichtgewicht constructies, complexe geometrieën en of functie integratie. AM verbreed uw horizon en die van uw klanten.

-Voor uw bedrijfsdoelstellingen

Ontdek nieuwe markten en doelgroepen, ontwikkel producten op een nieuwe wijze, met behulp van EOS Additive Manufacturing
-Voor uw ontwerpvrijheid
Maximale ontwerpvrijheid wordt mogelijk door EOS AM technologie.

-Voor uw innovatieambitie
Met AM technologie reduceert u uw R&D tijd tot een minimum, creëert u producten zonder de restricties van de traditionele productie-technologieën.
-Voor technologie geïnteresseerden
AM overwint traditionele beperkingen en is nu al van voordeel voor bedrijven in tal van sectoren.
Sectoren zoals:

-Aerospace,

-Automotive,

-Industry
-Lifestyle,

-Medical / dental,

-Tooling en
-Rapid prototyping 


EOS Services & Consulting
EOS Services voorziet in hoog-waardige ondersteuning voor tal van AM disciplines. De klanten van EOS kunnen profiteren van de meest efficiënte vervaardigingsprocessen, geoptimaliseerde productkwaliteit en toenemende investeringszekerheid. 


Systemen en oplossingen 

Formiga P110, EOS P 396
Eosint P 760, Eosint  800 (Peek HP3)
EOS M100, Eosint M280, EOS M290, EOS M400 en Precious M080

 


 Voor nadere informatie zoals product- en materiaalspecificaties:

 

 

                                                      www.eos.info