Voor bedrijfsleven en overheid

TNO werkt voor uiteenlopende opdrachtgevers: overheden, het MKB, grote bedrijven, dienstverleners en maatschappelijke organisaties. Samen werken we aan nieuwe kennis, betere producten, heldere adviezen over beleid en processen. Als ‘kennisintermediairs’ adviseren we onze klanten bovendien bij het vinden van optimale oplossingen, exact toegesneden op hún vraag.

 

TNO voor het MKB

Als MKB-ondernemer bruist u vaak van de ideeën voor vernieuwing of verbetering van uw product of dienst. Maar waar begin je, hoe regel je financiering en wie helpt om het idee werkelijkheid te maken? Voor het antwoord op die vragen en vele andere die te maken hebben met innovatie, bent u bij TNO aan het goede adres.

 

Als publieke onderzoeksorganisatie ondersteunen we bedrijven bij hun innovatie. Mede dankzij de Nederlandse overheid beschikt TNO over middelen om steeds nieuwe kennis te ontwikkelen. Met onze kennis en expertise helpen we u als ondernemer graag verder.

 

 

 

Voor u als MKB-ondernemer zijn er diverse mogelijkheden om samen te werken met TNO. Samenwerken betekent vaak samen ontdekken waar voor u de grootste toegevoegde waarde van TNO kan liggen. TNO kan ondersteuning bieden in de verschillende fasen van uw ontwikkeling, van idee-generatie tot en met implementatie en testen. We kunnen daarbij zowel technologische als procesgerichte kennis inzetten.

 

U kunt ons ook benaderen om u te helpen bij het vinden van de weg naar een goede financieringsregeling. Wij werken daarvoor onder meer samen met Syntens, AgentschapNL en Hogescholen.

 

Bent u op zoek naar nieuwe kennis, dan is de TNO Cofinancieringsprogramma een aantrekkelijke vorm van samenwerking.U kunt ons natuurlijk ook rechtstreeks benaderen voor een technisch oordeel over een specifiek product.

Research draait om resultaat

Bij alles wat we doen, draait het om impact. Onze product- en procesinnovaties en onze adviezen hebben pas écht zin als de opdrachtgever daarmee zijn concurrentiepositie kan verbeteren. Als de overheid daarmee haar beleid doelmatiger kan inrichten. En als het mensen en organisaties daadwerkelijk verder helpt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kijk voor meer informatie op www.tno.nl