High tech, human touch

Medanco BV: uw partner in het ontwerpen en produceren van specialistische rubber -en kunststofproducten. Hoogwaardige onderdelen, geproduceerd in vaak kleine en middelgrote series voor technische en medische toepassingen. Kwaliteit, hoge nauwkeurigheid en betrouwbaarheid zijn onze kernwoorden waarbij de klantvraag centraal staat: de unieke product-eisen en de optimale realisatie van het specifieke product zijn het resultaat. Vanaf engineering tot assemblage en eindcontrole. Creatief en kostenbewust, gericht op constante kwaliteit. Maatwerk als uitgangspunt, een dynamische, flexibele benadering als instrument. Medanco is uw partner!


PRODUCTIE

Met eigen engineering en hoogwaardige productietechnieken heeft Medanco een compleet aanbod voor de ontwikkeling en productie van rubber -en kunststofproducten.

RUBBER COMPRESSIE

Compressie en transferinjectie voor kleine(re) series. Producten variërend in afmeting van enkele millimeters tot circa 700 millimeter. Toleranties onder ISO 3302-1-M1 mogelijk.

TPE / TPU EXTRUSIE

Voor producten in middelgrote en grote aantallen, eindloos geproduceerd middels extrusie. Diverse nabewerkingen in lijn mogelijk waarbij een zeer hoge nauwkeurigheid bereikt wordt. 

KUNSTSTOF INJECTIE

Volledig geautomatiseerd proces voor kunststof en TPE producten van enkele millimeters tot 400 mm in kleine en middelgrote series. De verwerking van engineering plastics is een specialiteit van Medanco.

NABEWERKINGEN

Diverse processen om het product de finishing touch te geven. Vaak in lijn maar ook als separaat proces mogelijk. Hakken of steken van bijvoorbeeld geëxtrudeerd profiel of slang maar ook het aanbrengen van een lijm-laag of coating.


SOURCING

Eigen productie en ontwikkeling zijn de kernwaardes van ons succes. Maar, soms maken prijs of volume een andere benadering noodzakelijk. Medanco begrijpt dit als geen ander en werkt daarom exclusief samen met ISO-gecertificeerde partners uit Europa. Wij zorgen voor het totale proces van engineering tot aan levering resulterend in de optimale prijs/kwaliteitsverhouding.

Uw voordeel; 1 leverancier voor al uw rubber, siliconen en kunststof producten.


CLEANROOM ISO KLASSE 7

In 2013 geïnstalleerd en voorzien van een volledig elektrische spuitgietmachine speciaal voor (medische) micromoulding.

SAMENWERKING

Samenwerken met Medanco betekent partnership in technische ontwikkeling. De organisatie is betrokken, flexibel en daadkrachtig. Rechtstreeks contact is de basis voor een succesvolle vertaling van uw vragen en wensen naar een concreet product.

Onze productiemiddelen zijn geschikt om nagenoeg alle kunststof -en rubbersoorten te verwerken. Tevens beschikt Medanco over een uitgebreide compound bibliotheek met diverse recepturen.


HISTORIE

Medanco is ontstaan in 2009 na een management buy-out en kent haar allereerste oorsprong als Philips Competence Center Plastics. Mede daardoor heeft Medanco een brede, technisch georiënteerde klantenkring. Een rijke bron aan kennis en expertise zijn logischerwijs het resultaat. 

Medanco is NEN-EN-ISO 9001-2008 gecertificeerd.

Certificering volgens ISO 13485 volgt in Q2-2015