Denkt u ook dat bepaalde materialen niet te verlijmen zijn?

Materialen
Samen met onze klanten gaan we op zoek naar een geschikte oplossing voor de hechtingsproblemen die zich voordoen. We zijn alleen tevreden met een oplossing die de klant 100% zekerheid biedt op succes. alleen op die manier zal de technologie waarin geïnvesteerd wordt blijvend renderen. Rycobel heeft verschillende technologieën in huis waarmee een betrouwbare hechting gerealiseerd kan worden.Bevlamming
Een gasvlam met een overmaat aan zuurstof wordt kortstondig op het oppervlak gericht. Hierdoor worden moleculaire verbindingen opengebroken en worden de actieve ionen die aanwezig zijn in de vlam aan het oppervlak gebonden. Het oppervlak dat van nature apolair is, wordt hierdoor polair en kan dus verbindingen aangaan met inkt, lak, lijm en andere.  

 

Corona
Bij een coronabehandeling wordt het oppervlak met een hoogspannings-ontlading beschoten. Hierdoor zal het oppervlak oxideren en dus polair worden waardoor hechting kan ontstaan met inkt, lijm, lak, coating,… Door de specifieke opbouw van het coronasysteem is deze techniek vooral geschikt voor vlakke materialen zoals folie, papier en non-woven.

Atmosferisch plasma
Het effect van een plasma-behandeling, die bij atmosferische druk gerealiseerd wordt, vertaalt zich op 3 niveaus: Reiniging, activatie en coating.

 

1. Plasmareiniging
Verontreiniging van metaal, glas en kunststof staat een goede hechting in de weg. Met de juiste plasma-behandeling kunnen al deze materialen op een efficiënte en milieuvriendelijke manier gereinigd worden.

 

2. Plasma-activatie

Plasma-activatie is bijzonder geschikt om kunststofoppervlakten, gerecycleerde materialen en composietmaterialen te activeren, zonder de eigenschappen hiervan te veranderen. Door de plasma-activatie kunnen de verschillende materialen beter bevochtigd worden.

 

Een betere bevochtiging bevordert op zijn beurt de hechting, de verlijming, de bedrukbaarheid en de kleuropname.  Plasma-activatie biedt dan ook een milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele primertoepassingen.

 

 3. Plasma-coating

Dunne plasmapolymeerlagen wijzigen de oppervlakte-eigenschappen van een voorwerp zonder de bulkeigenschappen te beïnvloeden. Zulke coatings verlengen de levensduur van een voorwerp of verbeteren de hechting, de barrière-eigenschappen, de slijtage- en de corrosiewerende eigenschappen.

 

 

Rycobel helpt u ook met de best mogelijke service

Ons getalenteerd team van ingenieurs werkt nauw samen om de beste ondersteuning te geven.

 

Wij staan voor u klaar voor de installatie, kalibratie, onderhoud en herstellingen.

 

Dankzij onze ISO certificatie bieden wij u kwaliteit in advies en snelle service met snelle en nauwkeurige interventies.

 

 

 

Meer info: www.rycobel.com