GMT Benelux heeft zich vanaf de oprichting in 1987 ontwikkeld tot specialist op het gebied van trillingen.

 

GMT staat voor Gummi Metall Technik, de techniek waarmee trillingen worden onder controle gebracht met producten opgebouwd uit rubber en metaal. Vanuit onze vestiging in Venlo ondersteunen we met een team van 20 medewerkers onze klanten met advies op maat, metingen en berekeningen.

 

Daarnaast denken we mee met onze klanten bij nieuwe ontwikkelingen en trillingsvraagstukken in bestaande applicaties.

 

Onze rubber metaal producten worden toegepast in de meest uiteenlopende toepassingen variërend van eenvoudig tot met en High Tech.

 

GMT Benelux kan gebruik maken van de expertise,  productie en ontwikkeling van Gummi Metall Technik GmbH.  Bij GMT GmbH werken 1000 medewerkers. 

 

We willen een bijdrage leveren aan het verhogen van prestaties, comfort en veiligheid en het verminderen van slijtage. Hierbij bouwen we samen met onze klanten aan duurzame oplossingen en reductie van lifecycle kosten.

 

 

GMT levert sinds decennia innovatieve oplossingen voor machinebouw.

 

We zijn lid van het High Tech platform en nemen actief deel aan het Knowledge Sharing Center. Dit doen we omdat we onze expertise willen delen met anderen en samen bouwen aan duurzame oplossingen. We werken al jaren nauw samen met partners in de High Tech Industrie en diverse kennisinstituten.

 

De focus bij de High Tech industrie ligt bij het passief dempen van trillingen bij ‘’high precision’’ applicaties.

 

 

 

 

 

 

 

Bij mechatronische systemen worden de eisen op het gebied van nauwkeurigheid van positionering steeds strikter. Trillingen kunnen hierdoor voor uitdagingen zorgen.

 

De dynamica van een systeem kan effectief verbeterd worden door het toepassen van demping. Dit kan zowel actief als passief. Samen met een aantal partners is een passieve demping methode ontwikkeld, op basis van polymeren.

 

Producenten van high-end mechatronische systemen, high-precision meetapparatuur en high-accuracy productieapparatuur kunnen hun prestaties verhogen en kosten verlagen door het toepassen van deze dempers.