Algemeen

SYMCON is wereldwijd actief als toeleverancier voor de optical media industrie voor de productie van CD’s, DVD’s en Blu-Ray’s en diverse andere high-tech industrieën zoals Thin Film, Lithografie, Coating en Vision.


We leveren een totaal pakket aan chemicaliën, grondstoffen, spare-parts en (gebruikte) machines.


Tevens zijn onze engineers inzetbaar voor installatie, service en procesoptimalisatie van machines.


Green Vinyl Records
Wist je dat er tijdens het productieproces van langspeelplaten veel energie verloren gaat? LP’s worden traditioneel gemaakt met een LP-pers die verwarmd wordt door stoom; een tijdrovend proces dat veel energie kost en niet duurzaam verloopt.
Het Green Vinyl Records project is een samenwerkingsverband van 8 Nederlandse organisaties uit het bedrijfsleven, onderzoeksveld en onderwijs. Het doel: het terugdringen van het energieverbruik tijdens het LP productieproces. Dit doen we door de ontwikkeling van duurzame kunststoffen en schone, energiearme spuitgietproductieprocessen. Het behouden van het vertrouwde LP- gevoel staat hierbij voorop. En dat is dan ook onze grootste uitdaging: met een nieuw materiaal en productieproces, hetzelfde gevoel creëren en behouden. We onderzoeken hierbij niet alleen een nieuwe, duurzame oplossing voor kunststof, maar ook nieuwe technieken op het gebied van spuitgieten en matrijsbouw. Dankzij deze combinatie zijn we in staat om een belangrijke energiereductie te realiseren van tenminste 60%.

Waarom de LP?
Terwijl de verkoop van de CD blijft dalen, stijgt de verkoop van de LP spectaculair. In 2015 verdubbelde zelfs het aantal verkochte vinylplaten naar 650.000 (50% ten opzichte van het jaar daarvoor). De LP, gemaakt van PVC, wordt echter nog steeds vaak met verouderde technieken geproduceerd. Er heeft in de afgelopen 40 jaar weinig innovatie plaatsgevonden, waardoor het productieproces bijzonder energie-intensief is, met veel schadelijk restafval. De Green Vinyl Records projectgroep vindt het daarom belangrijk om naast een milieuvriendelijkere kunststof, ook het productieproces te (her)ontwikkelen.

www.greenvinylrecords.com
Quick Insert Moulds

Onze moulds worden wereldwijd gebruikt om kunststoffen te testen op diverse mechanische eigenschappen. Dit gebruiksvriendelijk systeem maakt het mogelijk om snel en gemakkelijk te wisselen van productvorm.


Toegepast volgens de ISO normen en gestandaardiseerd bij CAMPUS en andere standaards zoals ASTM, BS.


Diverse testvormen zijn leverbaar of een klant specifiek ontwerp. Tevens de mogelijkheid voor een temperatuur en/of drukmeting in de insert.