Gegarandeerd maatvast én kleurvast!

Voor oppervlaktebehandeling van aluminium, titanium en roestvast staal bent u bij KO-AR in Stompetoren aan het juiste adres. KO-AR is gespecialiseerd in het maatvast én kleurvast anodiseren van kleine aluminium onderdelen. Van enkele stuks tot grote hoeveelheden.


Wij anodiseren tot maximaal 25 micron maatvast met een maximaal tolerantieverschil tussen de aangeleverde maat en de maat na het anodiseren van +/- 2 micron. Bij hard anodiseren werken wij tot 30 micron maatvast. Bij laagdiktes groter dan 30 micron levert u de producten overmaats bij ons aan. Wij anodiseren naar de vereiste eindmaat.


Beitsen en passiveren van RVS

Roestvast staal is corrosiebestendig door het eigen vermogen tot het vormen van een beschermende oxidelaag. Deze chroom-nikkel oxidehuid is dun en kan door bewerking of warmtebehandeling beschadigd, verkleurd en vervuild raken. Met beitsen verwijderen wij de verontreiniging en chroom-nikkel verarmde plekken die ontstaan zijn door bijvoorbeeld laswerk. 

 


Nadat het product grondig is gereinigd laat KO-AR er versneld een nieuwe egale chroom-nikkel oxidelaag aangroeien. Het roestvast staal is door het passiveren weer corrosiebestendig en heeft tevens een aantrekkelijke uitstraling.


Toegevoegde waarde fijnmechanica

De opdrachtgevers van KO-AR  zijn voornamelijk producenten van fijnmechanica voor de medische, luchtvaart, ruimtevaart- en automobielindustrie.  KO-AR levert toegevoegde waarde door aangeleverde producten te verduurzamen en een betere uitstraling te geven.


Kwaliteit is onze norm

Onderzoek, apparatuur, materiaal, afwerking en advies bepalen samen het eindresultaat. KO-AR is een professionele organisatie, waarbij de

mensen het verschil maken. Bij ons gemotiveerde en goed opgeleide vakmensen is uw opdracht in de juiste handen.


Om de kwaliteit meetbaar te maken hebben wij ultramoderne 3D en  hoogtemeetapparatuur van Tesa. Wij brengen laagdiktes aan van 0 tot 50 micrometer met een tolerantieverschil van maximaal +/- 2 micrometer.


KO-AR is ISO:9001:2015 gecertificeerd. Vooraf en in de productie vinden meerdere checks plaats op de kwaliteit. Tussentijds geven wij informatie over de status van de verwerking van uw producten.

 

Om chemisch falen uit te sluiten werken wij met de beste leveranciers van chemicaliën. Meerdere malen per week worden alle chemiebaden uitgebreid getest. 


KO-AR introduceert nieuwe dienst: Titaan anodiseren

In nauwe samenwerking met chemieleverancier AD Chemicals introduceert KO-AR High Tech Surface Treatment succesvol een nieuw proces binnen haar dienstverlening, te weten het anodiseren van titaan in "dull-grey". KO-AR is het enige anodiseerbedrijf in de Benelux dat dit unieke hightech proces kan verzorgen.