Herikon B.V. is een geavanceerd Nederlands productiebedrijf van kunststof producten met een internationale reputatie, gevestigd in Almelo en Leerdam. Met 40 medewerkers ontwikkeld, ontwerpt en produceert Herikon onderdelen voor de industrie uit polyurethaan en andere technische kunststoffen.

Herikon werd opgericht in 1979 en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een toonaangevende producent, die haar klanten volledig ondersteunt in de zoektocht naar geschikte materialen voor een scala aan industriële toepassingen.

 

Polyurethaan


Herikon-polyurethanen zijn in feite ‘technische elastomeren’. Ze garanderen de unieke capaciteit om elastische eigenschappen zoals van rubbers te combineren met de uitstekende vormbaarheid van thermoplasten. Herikon realiseert deze voordelen door de samenstelling en formulering van de grondstoffen om te zetten naar een hoogwaardig polymeer. Matrijsontwerp, engineering,en eventuele productie van de matrijs kan in eigen huis plaatsvinden.Technische kunststoffen


Herikon produceert kunststof producten uit bijvoorbeeld PETP, POM, PEI en PEEK volgens klantspecificatie. We ondersteunen in de ontwikkeling van deze producten, en onze medewerkers en CNC werkplaats zijn uitgerust om nauwkeurige onderdelen binnen ISO gecertificeerde processen te produceren.

Herikon is een echte specialist als het gaat om het bewerken van engineering kunststoffen, waarbij onze kracht ligt in het draaien, frezen en slijpen tot eindproducten.

Kwaliteit


Herikon B.V. is ISO 9001 en 14001 gecertificeerd, en heeft een eigen kwaliteitsafdeling binnen de organisatie.

 Techniek

Herikon beschikt over een eigen engineering en CAD/CAM afdeling.
Onze technisch adviseurs ondersteunen hiernaast bij de selectie van de juiste materiaalsoorten.
Onze werkplaats is modern en goed uitgerust; klaar om uw producten tot een succes te maken.