Eltrex Motion; úw partner in motion control

Eltrex Motion is een specialist in aandrijf- en positioneertechniek en levert hoogwaardige componenten, diensten en totaal- oplossingen op het gebied van aandrijf- en positioneer techniek voor de apparaat- en machinebouw in de Benelux. Naast een breed product-aanbod leveren wij organisaties gedegen advies. Dat doen wij voor het gehele traject: van concept tot ingebruikname.


Onze klanten zijn actief in verschillende markten: van defensie, hightech en gebouwautomatisering tot transport en logistiek, de landbouw-sector en de (bio)medische industrie. De activiteiten zijn verdeeld in vijf expertises: Projects, Mechanical, Motors, Drives & Controllers en Peripherals.


Projects
Eltrex Motion biedt haar klanten totaaloplossingen. Van de selectie van mechanische, elektrische en elektronische componenten tot de applicatieontwikkeling en technische ondersteuning bij productie. Op basis van uw wensen realiseren we een optimaal eindproduct.


Mechanical
Wij bieden een ruime selectie aan mechanische componenten voor de apparaat- en machinebouw. Van lagers en spindels tot positioneer-systemen en tandriemen; voor elke toepassing hebben we de juiste oplossing in huis.


Peripherals
Als onderdeel van het complete motion producten- en dienstenpakket bieden wij ook een brede range van rand- apparatuur en instrumenten voor het meten, weten en inregelen van motion applicaties.

Motors

Eltrex Motion heeft een uitgebreid assortiment aan motoren voor allerlei toepassingen, variërend van consumentenproducten tot industriële machines. Daarnaast leveren we diverse add-ons voor motoren zoals gearboxes, feedbacksystemen, randapparatuur en instrumenten.


Drives & Controllers
Onze klanten kunnen kiezen uit een ruim assortiment van digitale drives, controllers, versterkers en software voor nagenoeg elke toepassing. Daarnaast adviseren we u over bijvoorbeeld functionaliteit en communicatie-protocollen.

Onze werkwijze
Wij streven ernaar om u te voorzien van de beste oplossingen voor uw specifieke uitdagingen. Daar is niet alleen de juiste ervaring en expertise voor nodig, het vereist ook engineers die altijd op de hoogte zijn van de laatste productinnovaties en markt-ontwikkelingen. Bij Eltrex Motion beschikken we over deze vakkundig-heid op het gebied van aandrijf- en positioneertechniek en bieden we u kwalitatief hoogwaardig advies.
Onze geschiedenis
Dat we over een grondige en uitgebreide knowhow beschikken, blijkt wel uit onze historie. Eltrex Motion is begin 2014 ontstaan uit de fusie van Eltromat en Telerex Motion Solutions. Beide bedrijven zijn opgericht in de jaren 70 en werken al jarenlang samen met toonaangevende producenten uit Europa, Azië en de Verenigde Staten. Met de fusie werd de engineerings- kennis van Eltromat gekoppeld aan de sterke marktpositie en geavanceerde dienstverlening en logistieke kennis van Telerex. Mede hierdoor zijn we nu een onestopshop voor aandrijf- en positioneertechniek in de Benelux.

Over de Eight Lakes group
Eltrex Motion is onderdeel van de Eight Lakes group, een organisatie met ruim 260 medewerkers en een jaaromzet van zo’n 90 miljoen Euro. De Eight Lakes group bestaat verder uit Telerex, Luxendi, Wonderware Benelux, Mechatronix, CATS, CATS Power Design en Rodax en heeft vestigingen in Nederland, België, Frankrijk en Taiwan. De Eight Lakes group is gevestigd in Breda.