Ons ingenieursbureau, actief in project sourcing, is opgericht in 1995 in Roeselare (BE) en heeft ondertussen diverse kantoren in België en Nederland.


MIDES staat voor Multi Industrial Design & Engineering Services.
Een naam die de lading perfect dekt.

Zo zijn we actief van ontwerp tot projectmanagement in diverse sectoren en voeren onze M'GINEERS de projecten hoofdzakelijk ter plaatse uit bij onze klanten die we liever business partners noemen.


Met meer dan 200 projectingenieurs voeren we technische projecten uit voor bedrijven die zelf niet over de nodige resources beschikken.


Onze ambitie?
Dé referentie zijn in het leveren van technische kennis en capaciteit op maat van uw project


CAD Engineering

Als multidisciplinair engineeringbureau ondersteunen we u bij het uittekenen van de meest uiteenlopende technische toepassingen.
Onze CAD engineers hebben daarbij de ervaring en de kennis om elke ontwerpopdracht te helpen realiseren, in welke sector u ook actief bent.


MIDES is gespecialiseerd in de volgende CAD disciplines:

 • Mechanisch tekenwerk;
 • Elektrisch tekenwerk en E&I;
 • HVAC-ontwerp (heating, ventilation, airconditioning);
 • Piping en P&ID tekenwerk;
 • Bouwkundig tekenwerk;
 • Plant lay-out.


Onze persoonlijke en flexibele aanpak in CAD engineering is een extra garantie op een geslaagd resultaat. 

M'GINEERS bij MIDES blijven qua kennis altijd up-to-date als het gaat om de meest voorkomende CAD-softwareprogramma's, zoals Catia, Solid works, Siemens NX, Creo, Inventor, Tekla, Revit, Autocad en Eplan. 


Project Support & Management

Ook voor het tijdelijk inzetten van maintenance engineers of werkvoorbereiders bent u bij MIDES aan het juiste adres. 


Onze project support omvat:

 • Industriële projecten;
 • Techniek;
 • Bouwkundige projecten;
 • Shut-down begeleiding;
 • Maintenance management & engineering;
 • Productie-optimalisatie;
 • Veiligheid en instructies (vb: CE dossiers).

3D Scanning & Plant Layout
Tijdens de ontwerpfase van uw site, fabriek, gebouw of installatie is het essential om een zo realistisch mogelijk beeld te hebben van een project. Een waarheidsgetrouw plan (as built) levert u immers een niet te onderschatten schaalvoordeel op. U behoudt op elk moment een duidelijke kijk op de situatie. Dit verhoogt de veiligheid, vergemakkelijkt het onderhoud en maakt eventuele latere aanpassingswerken een stuk eenvoudiger.

Ontdek hoe wij met een lean planbeheer uw activiteiten efficienter organiseren.


Van 3D scan tot CAD model

Tijdens de ontwerpfase van uw site, fabriek, gebouw of installatie maken onze M’GINEERS CAD modellen via 3D scanning. Met deze digitale tekeningen schetsen wij een gedetailleerde layout die u verder helpt in de technische uitwerking van uw projecten. Installaties, elektrische leidingen, lichtpunten, ventilatie, riolering e.d. Alles wordt uiterst gedetailleerd in beeld gezet.


Efficient planbeheer

Na de 3D scanning en opmeting, de verwerking van alle meetgegevens en het opstellen van een ‘as built’ masterplan, ondersteunen wij u ook bij het planbeheer. Wij structureren alle bestanden en centraliseren ze zodat de facility manager of andere medewerkers ze makkelijk kunnen raadplegen.


Digital management

Tot slot nog dit: omdat gebouwen en installaties regelmatig veranderen, zijn plannen al snel verouderd. Een digitaal plan biedt u het voordeel dat wij het snel kunnen aanpassen aan de nieuwe situatie. Zo blijft u altijd up-to-date met de nieuwe flow in uw organisatie.


Wij verwelkomen u graag bij MIDES!