“The manufacturing specialist for high-end machine parts”

Profiel


Nebo Special Tooling B.V. staat voor het realiseren van hoogwaardige machineonderdelen en high-end matrijzen. Naast complete samenstellingen vervaardigen wij ook losse fijnmechanische componenten voor tal van branches als aerospace, medical, semi-conductor (grade 2-4), defensie en apparatenbouw.

Ons specialisme is het zeer nauwkeurig bewerken van geharde en exotische materialen: gehard staal, Stavax, Inconel, titaan etc.                    


Expertise       

Voor het produceren van precisiecomponenten maakt Nebo Special Tooling b.v. .gebruik van geavanceerde bewerkingen en bijbehorende machines. Op het gebied van  frezen, profielslijpen, zink- en draadvonken hebben we al meer dan 35 jaar ervaring. We beseffen ons terdege dat we met een dergelijke ervaring toch niet op onze lauweren moeten gaan rusten: om in de top van de verspanende industrie te blijven meetellen wordt er voortdurend geïnvesteerd in de nieuwste technieken, scholing en productieprocessen.
Het verschil maken vanuit een visie


De laatste jaren hebben we ons onderscheidend weten te maken door specialist te worden op het gebied van High Speed Milling (HSM) in gehard staal en exotische materialen.

Het HSM frezen heeft veel van de bewerkingen zoals zinkvonken en polijsten overgenomen.

Deze HSM bewerkingen gebeuren bij Nebo op de s ’werelds nauwkeurigste machines van het Japanse merk Yasda.


Nebo Special Tooling beschikt over 3 Yasda HSM machines:

  • YBM 640Type3
  • VI40 5-assig simultaan bewerkingscentrum
  • YMC 650 Micro Center (frezen binnen submicron-bereik mogelijk!)

Yasda 650 Micro Centrum 2019


De Yasda machines stellen ons in staat om ultra precies te frezen met zeer kleine diameters waar hoge tolerantie-eisen worden gevraagd. Ook zijn zeer gladde oppervlakken met ruwheden tot 0.03 Ra mogelijk.Toekomstgericht investeren


Nebo Special Tooling b.v. is van oudsher thuis in de high-tech Brainport regio, maar vindt steeds meer mogelijkheden en uitdagingen in zich ontwikkelende high-end markten als de solar, nano- en brandstofceltechniek. Daar waar de vraag naar hoogwaardige en innovatieve producten het grootst is, is Nebo Special Tooling b.v te vinden.