3rd Wave laat je klanten niet wachten
Wanneer een standaardoplossing niet volstaat

Elk bedrijf is uniek en verdient software op maat. Zeker in de 'high mix, low volume'-markt zijn er geen standaardoplossingen. Met onze maatwerksoftware onderscheiden we ons ook van andere producenten van bedrijfssoftware. Een traditioneel ERP-pakket is gebaseerd op boekhoudkundige software.
Aangezien boekhouding in grote mate gestandaardiseerd is, gaat die ERP ook uit van standaardprocessen. De ontwikkelaars van zulke software vragen hun klanten vervolgens om zich aan te passen aan hun software. Hoe flexibel ze ook beloven te zijn, als je niet volgens een van de standaarden werkt, val je uit de boot.

Een totaaloplossing voor je productiebedrijf

3rd Wave gaat omgekeerd te werk: Er is slechts een beperkt aandeel gestandaardiseerd. Het grootste deel van ons softwarepakket is op maat van je bedrijf gemaakt en bevat alleen de toepassingen die je nodig hebt.

In eerste instantie maken we een grondige analyse van de noden van je bedrijf. We bewerken onze standaardfuncties zodat ze op maat van de klant werken. Onze klanten beschikken bovendien altijd over de laatste versie van de software. De Total Cost of Ownership is zo een stuk lager dan bij onze concurrenten.  
Van eigen ERP tot QRM-Software

Tien jaar geleden begon 3rd Wave van nul af aan een ERP voor productiebedrijven te ontwikkelen. Waarbij we vanaf de productievloer  een ERP-pakket opbouwen. Hierbij namen we een aantal technische aanpassingen van bij de start mee.
Multi-company, Multi-language, Multi-currency, Web-based en vlot schakelen tussen verschillende unit of measures zitten standaard ingebakken in onze oplossing. 

Vijf jaar geleden leerden we Rajan Suri kennen, de grondlegger van Quick Response Manufacturing. Deze theorie zorgt ervoor dat bedrijven sneller kunnen produceren zonder dat mensen of machines harder moeten werken. We besloten zijn QRM-principes in software te gieten. Die software zorgt voor doorlooptijdsverkorting en geeft inzicht in je productieproces en  de productiestappen. Je weet waarmee je op ieder moment bezig bent en voor welke klant. Hij zorgt ervoor dat je klanten niet moeten wachten. Hij zorgt ervoor dat je leider in je niche wordt omdat je sneller produceert dan de concurrentie. Je kan excelleren in je vak door kortere looptijden.

Softwaremodules voor elk ERP

De maatwerksoftware van 3rd Wave bevat een drietal modules die bovenop elk bestaand ERP geplaatst kunnen worden:

MCT
De MCT-module toont op een grafische manier de processtroom van een product als doorlooptijd en maakt zichtbaar waar er verbeterstappen bevinden.
Real Time CapaciteitsmonitorDe Real Time Capaciteitsmonitor verifieert of er voldoende capaciteit is voor een gevraagde opdracht. Zo kun je op een gefundeerde manier antwoorden geven op vragen van klanten over levertijden en capaciteit.

Digitale POLCA
Een werkorderuitvoeringssysteem dat er dynamisch voor zorgt dat de flow binnen de productie geoptimaliseerd blijft.


QRM-Software en QRM

QRM implementeren in een bedrijf biedt je heel wat strategisch voordeel: je productietijd verkort, je kosten komen lager te liggen en je krijgt meer inzicht in het productieproces. 
Het vraagt wel een reorganisatie van je bedrijf, herscholing van je personeel en change management.
Met QRM-software zijn die veranderingen niet nodig. Je lost de problemen op met software die op basis van de QRM-methode werkt en je flow bevordert. Je verkort je doorlooptijden met 50% ipv 80%. Je produceert dus sowieso sneller en krijgt ook beter grip op je processen. Het veranderingsaspect is daardoor minder drastisch voor je personeel. Eens het bedrijf succes boekt met de QRM-software, is er meer bereidheid om ook de theorie te gaan toepassen. Zo vergroot de software de kans van slagen van het veranderingstraject.

Sneller en transparanter produceren in je productiebedrijf en je klanten én je werknemers nog meer tevreden maken? Het kan dankzij QRM. 
Schakel 3rd Wave in om je bedrijf een strategisch voordeel te geven!