We schrijven 1981: de basis wordt gelegd voor een bedrijf, gespecialiseerd in de engineering van zowel eenvoudige als complexe transportsystemen. 

Deze transportsystemen werden uitgebreid met de inmiddels goed bekende GRAVIMIX, een uniek gravimetrisch doseer-/mengsysteem, dat wereldwijd is uitgegroeid tot een ongekend succesnummer. Deze grondlegger van de substantiële groei, die geheel in eigen beheer is ontwikkeld en geproduceerd, is inmiddels in ruim 50 varianten leverbaar. 


Met de toevoeging van de drywell drogers van digicolor aan ons assortiment zijn wij inmiddels uitgegroeid tot hét adres voor  slimme oplossingen van silo tot intrek. 
MissieVan silo tot intrek bedienen wij de kunststofverwerkende industrie. Wanneer het op granulaten aankomt zijn wij hét adres voor slimme oplossingen in het productieproces van onze klant. Wij ontlenen ons bestaansrecht aan de manier waarop wij onze producten ontwikkelen. Altijd met gebruiksvriendelijkheid, nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en integreerbaarheid op een kostenbewuste manier. 

Op deze manier geloven wij dat wij slimme oplossingen kunnen bieden van silo tot intrek.

VisieWij geloven dat onze manier van aanpak ook vandaag de dag nog zeer relevant is. Wij zien echter wel een toevoeging in het begrip integreerbaarheid. Niet alleen op hardware gebied maar meer en meer op software gebied. Hiervoor hebben wij de FerlinBridge ontwikkeld waarbij er een tweeweg communicatie mogelijk is tussen het softwaresysteem van onze klant en onze GRAVIMIX. De ontwikkelingen staan echter niet stil en zal in de toekomst steeds meer aandacht krijgen. Op die manier geloven wij dat wij ook in de toekomst slimme oplossingen kunnen bieden van silo tot intrek..

Gebruiksvriendelijkheid: Door onze ervaring van ruim 30 jaar weten wij wat er speelt bij onze klant en wat écht het verschil maakt in een productieomgeving.

Nauwkeurigheid: Door grip, inzicht en controle te bieden in het productieproces van onze klant dragen wij bij aan een kostenbewuste manier van produceren, zo verbruikt onze klant nooit teveel.

Betrouwbaarheid: Storingen en uitval in het productieproces van onze klant kunnen zorgen voor enorme kosten. Betrouwbaarheid staat dan ook hoog in het vaandel binnen Ferlin zodat wij continuïteit kunnen bieden aan onze klant.

Integreerbaarheid: Onze machines moeten eenvoudig te integreren zijn in het productieproces van onze klant. In een wereld waarin data steeds belangrijker wordt kiezen wij er voor om zowel op software als hardware gebied voor een sterke integreerbaarheid te kiezen.

Kostenbewust: Bovenstaande punten worden pas echt een uitdaging als wij onszelf ten doel stellen om ons product ook nog eens goed betaalbaar te maken. Pas dan moeten wij echt slim te werk gaan.