Waarom productinnovatie?

Innovatie creëert voorsprong: het is hét middel om de concurrentiepositie en dus het rendement van uw bedrijf te verbeteren.

 Uit onderzoek blijkt dat 60-70% van de producten die nu succesvol zijn, niet ouder zijn dan drie jaar. Steeds sneller en vaker moeten nieuwe producten op de markt gezet worden. De time-to-market wordt steeds korter. Er is altijd concurrentie en u wilt een leidende positie bewerkstelligen of behouden. Innovatie is dus noodzakelijk!

Heeft u onvoldoende tijd of aandacht voor innovatie? 

Wij kunnen de aandacht vergroten door extra capaciteit, kennis en gedegen projectmanagement in te brengen met onze specialismes:


Productontwikkeling

Design for industry

UX-Design 

Engineering en value engineering


Kansen door innovatie

Innovatiethema's om een betere concurrentiepositie te krijgen kunnen verschillend zijn:

 

Kortere time-to-market;

Introductie van een product in een nieuwe markt;

Inzet van nieuwe verbeterde technologieën;

Kostenbesparing en betere prijs-kwaliteitverhouding;

Het product is kwalitatief goed, maar mist een overtuigende vormgeving.

Met het product kan onderscheid worden gemaakt als de bediening en het gebruik sneller, eenvoudiger en foutloos worden.

 

Innovatie vraagt aandacht

Er is intern vaak onvoldoende aandacht voor innovatie o.a. door de dagelijkse beslommeringen met operationele werkzaamheden. Innovatie wordt vaak wel belangrijk, maar niet urgent gevonden door het ontbreken van bepaalde kennis, kunde of capaciteit.

 

Wij brengen innovatie ter sprake en bovendien:

Kijken wij fris tegen uw bedrijf of product aan en kunnen bedrijfsblindheid verminderen;

Nemen wij andere ervaring en kennis mee; zo ontstaat er kruisbestuiving;

Hebben wij ontwerpmethodes en -tools om het innovatieproces te beheersen en daarmee efficiënt te werken en risico's te minimaliseren.


Design for Industry

Overtuigend vormgegeven machines en producten verkopen beter.

 

Tegenwoordig is het een noodzaak om met machinevormgeving of productvormgeving een voorsprong te krijgen op de concurrentie, want functionele verschillen tussen concurrerende producten worden steeds kleiner.

 

Vormgeving draagt positief bij in de gebruikersbeleving van het product. Het uiterlijk communiceert de kwaliteiten van het product zoals hygiëne en veiligheid, maar wekt ook gevoelens op als herkenning en trots.

 

We hanteren een systematische aanpak en in duidelijke stappen wordt de vormgeving bepaald, specifiek voor uw bedrijf en markt.

 

Totaalontzorging

Wij zetten designvoorstellen om in passende constructies. Onze zeer ervaren ontwerpers en engineers werken nauwgezet samen en realiseren maakbare samengestelde frames en behuizingen in plaatwerk en kunststof.

Voor de realisatie van machine- en productbehuizingen werken wij samen met diverse toeleveranciers en productiepartners uit ons netwerk.

 

 Wim Nieuwenhuis van Audacious Sheet Metal over IDpartners:

IDpartners is een schoolvoorbeeld van een ontwerpbureau, dat echt kennis heeft van plaatwerk en het samenstellen daarvan.”