Physixfactor is sinds 2005 actief op het gebied van Eindige Elementen Simulaties. De specialisaties zijn:

Mechanische simulaties.
Worden de spanningen in mijn product niet te hoog als gevolg van buiging of sterke trillingen? Als de vloeigrens wordt overschreden kan het fatale gevolgen hebben. Zijn de materiaal parameters wel de juiste? Physixfactor heeft ruime ervaring met statische en dynamische belastingen.
  • Trillingen in machine constructies.
  • Stress berekeningen in mechanische onderdelen.
  • Vervorming, buiging
  • Seismische belasting, op constructies en productie machines.
Ophanging voor battery pack.
Onderstaand een constructe element van een ophanging voor een battery pack voor de automotive industry.

Flow simulaties.
Op het gebied van stromings-simulaties combineert Physixfactor zijn ruime ervaring op het gebied van laboratorium testen met simulatie resultaten. De simulaties zijn dus een realistische afspiegeling van de werkelijkheid en dragen bij aan verbeterde producten of effectievere pompen. Als voorbeeld dient een optimalisatie van een set zeilen .

Cleanroom
Flow situaties in laminaire flow kasten zijn doorgerekend en geoptimaliseerd voor klanten. Specifieke ventilatoren, temperatuur en dichtheid verschillen hebben effecten op de stroming. Zie een opzet hieronder:

Twee fasen stroming.
Wat gebeurt er als twee niet mengbare vloeistoffen onderdeel uitmaken van een stroming? Ook dit behoort tot de mogelijkheden.Magneten en slibdeeltjes.
Als in een stroming kleine ijzerdeeltjes aanwezig zijn kan met behulp van magneten de vloeistof schoon gehouden worden. Met particle tracing en juiste positionering van magneten kunnen de ijzerdeeltjes verwijderd worden. Dit kan vele duizenden euro's besparen op onderhoudskosten in grote verwarmingssytemen.

Magnetische afscherming.
Heeft u gevoelige elektronische apparatuur en dient dit in een mechatronische omgeving goed te worden afgeschermd? Physixfactor heeft ruime ervaring op het gebied van electromagnetische simulaties.

Bubbly flow.
Luchtbellen kunnen de stroming lokaal flink beïnvloeden. In waterzuiveringsinstallaties is dit van groot belang.


Informeer naar de uitgebreide mogelijkheden op het gebied van FEM berekeningen