Avantes - Enlightening Spectroscopy
Avantes BV is al ruim 25 jaar actief op het gebied van spectroscopie. Avantes ontwikkelt optische meetsystemen voor onderzoek en online metingen die wereldwijd worden gebruikt in uiteenlopende toepassingen. De meetopstelling bestaat gebruikelijk uit een lamp, fiberoptische kabel, meetsonde en een spectrometer die het licht- spectrum analyseert. Dit systeem maakt het mogelijk om de chemische samenstelling van een stof te bepalen door het licht te analyseren in het UV-zichtbaar en het nabij infrarood (NIR) gebied.

Deze gegevens worden gebruikt ten behoeve van kwaliteitscontrole of procesbewaking. Avantes heeft veel ervaring opgedaan in dit gebied door:

 

Het ontwikkelen en produceren van spectrometers, lichtbronnen voor UV, zichtbaar en nabij infrarood gebied(NIR),  glasvezelkabels, meetsondes en een grote variĆ«teit aan accessoires, ontwikkeling van (maatwerk-) software
 
De verkoop van meer dan 20.000 meetsystemen wereldwijd in de afgelopen 25 jaar, met behulp van een distributeurs netwerk in meer dan 35 landen. Op het Avantes hoofdkantoor, gevestigd in Apeldoorn zijn ruim 70 medewerkers werkzaam. 

 

De organisatie is zodanig ingericht dat de klant wordt ondersteund en geadviseerd bij het opzetten van een optimale meetopstelling. Na een eenvoudige 'plug and play' installatie van de software, blijft de afdeling Service & support bereikbaar om aanvullende ondersteuning te bieden. Bij de afdeling productie staat kwaliteit hoog in het vaandel, net als leverbetrouwbaarheid. De afdeling productontwikkeling ondersteunt bij het ontwikkelen van klant specifieke hard- en software. Kwaliteitscontrole test ieder systeem strikt volgens vaststaande procedures, om de kwaliteit te waarborgen, Avantes is ISO 9001:2015 gecertificeerd.


Naast het hoofdkantoor in Apeldoorn zijn er eigen kantoren in de Verenigde Staten, China en Duitsland. Het uitgebreide distributeurs netwerk groeit nog steeds om klanten van alle nationaliteiten optimaal te kunnen bedienen.


Klaar voor de toekomst
De optische markt maakt een sterke groei door, omdat optische metingen snel en veilig zijn en deze het proces niet verstoren. Om aan de groei te kunnen voldoen verhuisde Avantes in oktober 2011 naar een ruim pand in Apeldoorn waar ze verder werken aan de ontwikkeling aan het bedrijf.

Met de nieuwste generatie spectrometers zijn diverse nieuwe toepassingen mogelijk. De laatste uitbreiding in onze nieuwe EVO-serie heeft 4096 pixels en is afgestemd op toepassingen met hoge resolutie zoals Plasma en LIBS. De nieuwe generatie AvaSpec-Mini is uitermate geschikt voor OEM toepassingen. In ons Experience Centre kunnen onze klanten zelf ontdekken wat spectroscopie voor hen kan betekenen.  

 

Enlightening Spectroscopy 

In de Avantes catalogus en op de website staan alle innovaties, producten en typische meetopstellingen voor toepassingen op het gebied van onder andere biomedische technologie, chemie, kleurmetingen, procesbewaking, radiometrie, dunne-laag-onderzoek en voedingsmiddelentechnologie. Ook vindt u hier alle specificaties.


www.avantes.com
Alle productinformatie en diverse downloads zijn beschikbaar op onze website. Product Manuals, Software, Instructie video's, de prijslijst en verschillende toepassingen uit de praktijk zijn hier te vinden. Op de website staat ook steeds de laatste informatie vermeld op het gebied van beurzen en vacatures. Na een online registratie kunnen geĆÆnteresseerden gebruik maken van extra's zoals software downloads, workshops, nieuwsbrieven etc. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.