Even voorstellen...

Bema Kunststoffen B.V. is in 1968 opgericht en heeft zich sinds die tijd ontwikkeld tot een solide en betrouw-bare partner als het gaat om het spuit-gieten van uw kunststof producten.


Vandaag de dag is Bema een moder-ne verwerker van thermo-plastische kunststoffen, waarbij gebruik gemaakt wordt van diverse technologieƫn. Behalve de hoofdvestiging in Zierikzee is er sinds 2004 een tweede fabriek in Bosniƫ-Herzegovina.


Onze sterke kanten zijn de kwaliteit, flexibiliteit en leverbetrouwbaarheid in combinatie met een uitgebreide kennis van materialen, engineering en processen.


Markten...

De markten die wij bedienen zijn divers, en elke markt stelt zijn eigen eisen. Onder deze klanten bevinden zich zowel beursgenoteerde multi-nationals, als ook ondernemingen uit het midden- en kleinbedrijf en de overheid.

Bema richt zich op de volgende segmenten:

  • technisch spuitgietwerk
  • verpakkingen
  • verfmarkt

 

Hoe verschillend deze markten ook zijn, overal leeft de wens om de time to market zoveel mogelijk te bekorten, en om de kosten in de hand te houden. Wat dat betreft bent u bij ons aan het juiste adres.


Producten...

De producten die we maken zijn divers. Of het nu technische, decoratieve of functionele eigen-schappen betreft, wij maken het zoals u dat wenst. Naast custom moulding voor zowel de technische als de verpakkingsmarkt, hebben wij ook een aantal eigen productlijnen. Zo hebben wij voor de verfmarkt enkele unieke verpakkingen ontworpen. 


U als klant...

En wat betekenen wij dan voor u? Wij kunnen het gehele traject van globaal productidee tot en met de serieproductie voor u verzorgen. Waar we instappen is aan u: wij kunnen gezamenlijk een productidee verder ontwikkelen, of u kunt ook zelf met uitgewerkte en gedetailleerde tekeningen bij ons komen. Onze ontwerpafdeling heeft hiervoor de benodigde kennis en middelen. Of u nu voor de eerste keer een product door ons laat maken, of dat u dat al een aantal keren eerder gedaan heeft, steeds weer trachten we in gezamenlijk overleg om binnen de afgesproken termijn de verschillende fasen, zoals gereedmaken van de definitieve tekening, matrijsaanmaak, uitvalmonsters en opstart van de pro-ductie, te realiseren. Uitgangspunt is dat we doen wat we beloven. Misschien is dat wel de reden dat we zoveel trouwe klanten hebben.

Productie...

Hoofdactiviteit van Bema Kunststoffen B.V. is spuitgieten. Hiervoor hebben wij spuitgietmachines met sluitkrachten van 20 tot 400 ton. Wij beperken ons niet tot alleen maar grote productieseries. U kunt ook bij ons terecht voor twee-componenten spuitgieten, IML. Als aanvulling hierop kunnen wij uw producten ook bedrukken, ultrasoon lassen, lijmen of assembleren.


Ontwerp...

Onze ontwerpafdeling kan uw globale idee uitwerken tot een maakbaar en betaalbaar product. Ook uitgewerkte ontwerpen kunnen voor ons het vertrekpunt zijn. Wij werken met 3-D CAD/CAM software, en kunnen alle gangbare formats inlezen en verwerken. Desgewenst kunnen ontwerpen via renderings en powerpoint presentaties ook gevisualiseerd worden voor degenen die niet zo bekend zijn met het lezen van technische tekeningen.


Kwaliteit...

Kwaliteit betekent: afspraken nako-men, en zo mogelijk nog een stapje verder gaan. Elk product krijgt zijn eigen keuringsvoorschriften in overleg met de klant. De kwaliteitsafdeling is ervoor verantwoordelijk dat elk product exact wordt geleverd zoals is afgesproken.


Samenwerking...

Bema werkt, vaak op projectbasis, samen met diverse andere bedrijven in de keten.