Sinds de oprichting in 1966 is Coherent Inc., met hoofdvestiging in Santa Clara, CA, USA leidend geweest in ontwikkeling en productie van lasers en laserdiagnostiek. Inmiddels produceert Coherent in 13 verschillende vestigingen en genereren ca. 2.400 werknemers (van wie zo’n 1.000 in Europa) meer dan $800 miljoen omzet. Coherent Europe BV is het hoofdkantoor voor Europa en biedt verkoop- en service voor Nederland en Vlaanderen.

 

Coherent levert o.a. de volgende typen lasers:

  • Continue en gepulste diode gepompte vaste-stoflasers
  • Fiberlasers (multi-kilowatt)
  • Gaslasers (CO2, excimeer en ionen, tot 1 kW)
  • Optisch gepompte halfgeleiderlasers (vele golflengtes, multi-Watt)
  • Halfgeleiderlasers (hoogvermogen, tot 50 kW)
  • Korte-pulslasers (pico- en femtosecondelasers, tot 100W)

 

Deze lasers zijn in een grote verscheidenheid aan golflengtes, vermogens en mogelijkheden verkrijgbaar. De kennis en ervaring op het gebied van met name UV lasers is ongeëvenaard. Coherent volgt ontwikkelingen in de markt nauwgezet en is daarom in staat aan te sluiten op de groeiende vraag naar meer compacte, efficiënte lasers die in staat zijn steeds preciezer te kunnen werken.

Daarnaast levert Coherent (uitvinder van de laser “powermeter”) laserdiagnostiek, lasermodules voor uitlijning en inspectie en optische componenten als laserkristallen en fibers, alsmede complete lasersnijmachines.

 

Toepassingsgebieden zijn ondermeer:

Micro-elektronica - diverse toepassingen in de vervaardiging van flat panel displays, het beschrijven en boren van PCB’s, bewerkingen aan wafers, inspectie van halfgeleiders, e.d.

Materiaalbewerking - vele industriële toepassingen in metalen en non-metalen, als snijden, boren,  perforeren, lassen, solderen, sinteren; oppervlaktebewerkingen als textureren, graveren, markeren en coderen

 

 

Instrumentatie - inbouw van onze lasers in analytische apparatuur voor bio-analyse, forensische toepassingen, DNA analyse, confocale microscopen, medische instrumenten e.d.; daarnaast voor medische apparatuur voor o.a. oogoperaties en voor esthetische bewerkingen

 

Wetenschap en Onderzoek -Coherent lasers zijn ondenkbaar in hedendaags wetenschappelijk onderzoek met korte-pulslasers voor tijdsopgeloste metingen en vele lasertypen worden gebruikt in een breed scala aan onderzoeks-methoden.

 

Coherent is een verticaal geïntegreerd bedrijf: alle sleuteltechnologieën hebben wij in eigen huis. Van wafercoating voor onze halfgeleider pomplasers, via laserkristallen en fibers tot complete clean-room fabricage. Daarnaast besteedt Coherent veel aandacht aan de ondersteuning van onze klanten en houdt wereldwijd een grote voorraad onderdelen aan. 

 

                     Coherent 

Superior Reliablity & Performance