Realisatie van innovatieve producten & systemen

Baanbrekende innovaties


DEMCON realiseert innovatieve systemen en producten binnen de markt van medical, hightech, optomechatronic, embedded en industrial & vision.                          De kernactiviteiten liggen op het gebied van ontwikkeling en productie, waarbij gewerkt wordt conform ISO13485. DEMCON weet als geen ander zijn technische competentie en hoogwaardige expertise in te zetten waardoor verrassende oplossingen voor complexe vraagstukken ontstaan. Demcon verzorgt de productie van prototyping en productie-engineering tot inrichting van de supply chain en assemblage in eigen huis. 


Disciplines


DEMCON heeft voor het bieden van mechatronische totaaloplossingen alle benodigde disciplines in huis - van mechanica, elektronica en software tot industrieel ontwerp, prototyping en productie. Door integratie van al deze disciplines en een sterke focus op beheersbaarheid weet DEMCON complexe projecten tot een succes te maken. 

 

Projectaanpak


Uitgangspunt bij DEMCON is de gedachte dat beheersbaarheid cruciaal is voor het succes van complexe projecten. Dit besef is vertaald in een gefaseerde projectaanpak, die bewezen methodieken en modellen en de eigen praktijkervaring bundelt. De basis van deze aanpak ligt in een intensieve samenwerking en communicatie met opdrachtgevers, waardoor verwachtingen bij de start van een project helder zijn en door continue terugkoppeling over de projectstatus helder blijven. 


Ontwikkeling en productie


DEMCON onderscheidt zich door zowel ontwikkeling als productie van mechatronische systemen aan te bieden en beide processen naadloos op elkaar af te stemmen. Daartoe worden prototyping & production engineers vroegtijdig bij het ontwikkelproces betrokken. Zij zorgen ervoor dat een ontwerp op productie wordt afgestemd, waardoor deze in een kort tijdsbestek kan worden gerealiseerd. De combinatie van inhoudelijke en projectmatige beheersing leidt bij DEMCON snel en efficiĆ«nt tot de beste oplossing.