Kunststof spuitgieten - Van idee tot product

Sinds 1955 is DPI een innovatieve pionier in kunststof spuitgiettechniek.
Ons motto ‘it’s more than plastics’  geeft de kern weer van onze klantgerichte aanpak. In de loop van de jaren zijn we uitgegroeid tot een toonaangevend spuitgietbedrijf die vanaf het eerste product idee meedenkt in de beste oplossing voor het proces van ontwerp tot levering.

 

Engineering 

DPI denkt mee in creatieve oplossingen. We luisteren naar de klant en laten zien wat de beste oplossing is voor het produceren van uw product. Uitgekiend design, heldere mouldflow analyses, sterkteberekeningen, optimale materiaalkeuze, het beste productieproces en zoveel mogelijk integratie van verschillende stappen om kosten te besparen zijn de bouwstenen van onze service.


Spuitgieten

DPI bezit een groot machinepark met een hoge automatiseringsgraad om onze klanten compleet te ondersteunen. Wij hebben uitgebreid ervaring met gasinjectie, twee componenten spuitgieten, inmouldlabelling, insertmoulding, kunststof lakken, bedrukken en metalliseren.

We integreren processen om de beste oplossing te bieden in kwaliteit en prijs

 

Assemblage

Onze eigen assemblage afdeling is gespecialiseerd in het samenstellen van meerdere spuitgietartikelen tot een eindproduct of een module.

Benodigde inkoop artikelen worden volgens klantspecificatie door ons ingekocht en als volledig eindproduct afgeleverd.


Verpakking

DPI helpt met het ontwikkelen van de optimale verpakking. Zowel uw aantrekkelijk bedrukte eindverpakking als eventuele duurzame retour verpakking van halffabrikaten. Wij verzorgen ook de inkoop van de verpakkingsmaterialen, handleidingen en de juiste labelling zodat het eindproduct in perfecte staat aan uw klant kan worden aangeboden.


Logistiek

DPI realiseert ook het logistieke transport van de eindproducten naar de klant ‘of volgens de afspraken naar de klant van de klant. Dit doen we in Nederland, Europa en de rest van de wereld.


Duurzaamheid

Een groeiend aantal klanten helpen we met de overstap naar duurzamere alternatieven. Het gebruik van recycled materiaal, biobased polymeren of afbreekbare kunststoffen neemt flink toe. Met onze ervaring adviseren we graag hoe de laagst mogelijke carbon footprint met een product kan worden bereikt.

DPI is daarnaast een voorloper in bewust omgaan met energie in ons bedrijf. We investeren al jaren gericht in energiezuinige machines en oplossingen. Onze vestiging in Helmond maakt bijvoorbeeld, door middel van een warmtepomp, al sinds jaar en dag gebruik van een energiebesparende koeling.