Wereldwijd toonaangevend in technische kunststoffen

SABIC is een wereldleider in de petrochemische industrie, die zich in 1971 in Nederland vestigde met de opening van de NORYLTM-fabriek in Bergen op Zoom. Met het hoofdkantoor in Riyadh, Saoedi Arabie, en 34,000 medewerkers wereldwijd is het een van de grootste petrochemische bedrijven ter wereld.

 

SABIC produceert een breed scala van materialen, van thermoplastische resins en compounds tot oplossingen voor Additive Manufacturing. SABIC biedt ook uitgebreide technische expertise, met een breed portfolio inclusief speciale compounds, film en sheets en een aantal bekende merkennamen zoals NORYL™, ULTEM™, EXTEM™ en LNP™ producten.

 

 

Onze klanten innoveren voortdurend in een steeds snellere tempo. SABIC biedt haar klanten de mogelijkheid om gebruik te maken van de technische expertise die zij heeft op het gebied van ontwerp, applicatieontwikkeling, technische validatie en commercialisatie. 

 

De LEXANTM polycarbonate resin is een van de bekendste merknamen in de portfolio. Met LNP™ compounds wordt al 70 jaar een innovatief en uitgebreid productportfolio geboden. Onze NORYLTM resins bieden een goede balans tussen mechanische en chemische eigenschappen en is geschikt voor onder andere toepassingen in water management. Het ‘high heat’ portfolio, met ULTEMTM resin,  is bijzonder geschikt voor applicaties die moeten voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van ‘flame retardancy’.

 

 

 

SABIC’s  nieuwe generatie THERMOCOMP™ HMD-D compounds zijn de volgende uitbreiding van LNP™ portfolio. De nieuwe serie van zes grades levert een unieke combinatie van hoge elasticiteitsmodulus en vervormbaarheid om lichtere, dunnere en sterkere delen te ontwerpen. Ze zijn ontworpen voor complexe onderdelen in consumentenelektronica, gezondheidszorg en vervoersectoren.

 

 

Een voorbeeld van een lens gemaakt van EXTEM™ resin die de massa productie van lenzen maakt middels micromolding gebruik makende van een multi-cavity tool