Procesverbetering en/of Bedrijfssoftware?


Procesverbetering

Smart Customization is een belangrijk thema: het scherp krijgen van uw productportfolio en de mogelijkheden voor inrichting van standaard, configure to order of engineer to order processen. Wij ondersteunen u hierbij en doorgronden samen met u de gevolgen voor de processen. Maar ook de consequenties voor portfolio management, product- en documentatiestructuur, wijzigings-beheer en ondersteunende bedrijfssoftware.


Daarnaast is Lean nog steeds actueel. IPL Advies is gericht op een "duurzame" implementatie van Lean. Onze Visual Management methodiek is een effectief hulpmiddel voor het bereiden van de gewenste cultuur-omslag, waardoor deze beklijft.


Verder zien steeds meer bedrijven  ERP, PLM en PCF als voorwaarde om een aantal verbeteringen in de bedrijfsprocessen mogelijk te maken. Voordat het systeem wordt geselecteerd zullen de na te streven doelen en de toekomstige werkwijze helder moeten zijn. Vooral het loskomen van "hoe we het nu doen" is daarbij belangrijk.

Daarnaast denken we samen met u mee over:

  • uw plaats in de keten en uw samenwerkingsrelaties met uw keten-partners;
  • de planning en logistieke besturing;
  • het voorraadbeheer;
  • uw productontwikkeling- en engineeringprocessen.


Bedrijfssoftware

Software selectie en implementatie zijn doorgaans geen dagelijks werk voor u. Hoe weet u wat er te koop is en wat moet u kiezen?  De markt blijft zeer dynamisch.


U kunt er dus beter een specialist bijhalen.

 

IPL Advies ondersteunt u bij de de inrichting van uw ICT applicatie-landschap. Ook voor de selectie, implementatie en optimalisatie van ERP-systemen, PDM/PLM-systemen en Productconfiguratoren  (PCF) kunt u bij ons terecht. Op basis van uw toekomstige bedrijfs-processen stellen we samen met u de prioriteiten en kiezen op een effectieve manier een geschikt pakket. Vervolgens maken we van de implementatie een succes.


We gebruiken daarbij  moderne tools en een bewezen aanpak. Die maken een efficiĆ«nt en effectief selectie- en implementatieproces mogelijk en realiseren maximaal draagvlak.


Meer dan 30 jaar praktijkervaring

Sinds 1986 adviseren en begeleiden wij, bewezen succesvol, bedrijven in de industrie, groothandel en gerelateerde dienstverlening.IPL biedt u:
  • Pragmatische en toepasbare oplossingen. Daarbij houden we rekening met de mogelijkheden en onmogelijkheden op financieel, technisch en menselijk vlak.
  • Ervaring met uw bedrijfsvoering: wij kennen als geen ander de omgeving waarin u opereert, uw klanten, uw leveranciers en uw concurrenten.
  • Complete up-to-date kennis over beschikbare ICT systemen. Wij onderzoeken jaarlijks de functionaliteit van op de markt beschikbare ERP-systemen.
  • Ervaring met pakketten en leveranciers. Wij kennen niet alleen de software, maar ook de softwareleveranciers dankzij de vele onderzoeken, selecties en implementatieprojecten.
  • Korte en bondige adviezen. Verwacht van ons geen eindeloze interviews of uitgebreide rapportages. Wij voeren alleen die activiteiten uit die werkelijk toegevoegde waarde opleveren.
  • Onafhankelijkheid. Wij verkopen geen software.