kompetente oplossingen voor de kunststofindustrie

Het Kunststoff Institut Lüdenscheid is opgericht in 1988. Het is een privatonderneming met 2 aandeelhouders: 24% de stad Lüdenscheid, 76% een consortium met meer als 300 sponsorbedrijven.

 

De doelstelling van het Kunststoff Institut Lüdenscheid richt zich op het verhogen van de kwaliteit en het efficiënt vervaardigen van kunststof producten voor hoofdzakelijk de europese kunststofverwerkende industrie. 

 

Deze doelstellingen worden bereikt door een groot portofolio aan diensten en oplossingen. Hiervoor beschikt het instituut over  gespecialiseerde afdelingen.

 

Het Kunststoff Institut Lüdenscheid is DIN EN ISO 9001 gecertificeerd.

 
SPECIALISATIES IN HET KUNSTSTOF-INSTITUUT LÜDENSCHEID

 

Materiaaltest / automotive testing & schadeanalyse

In een modern opgestelde en naar DIN EN ISO/IEC 17205 certificeerd laboratorium staan voor onderzoekingen aan material en produkte hoogwaardige meetinstrumenten ter beschikking. Het Kunststoff Institut Lüdenscheid ondersteunt in de analyse en het doorvoeren van proeven, adviseert in de mogelijkheden het schadensbeeld te vermijden als ook het proces te optimeren.

 

Oppervlaktetechnik voor vormdelen en matrijzen

Het Kunststof Instituut ondersteunt bij de selektie, toepassing, ontwikkeling en beoordeling van optimale oppervlaktebehandelingstechnieken voor vormdelen en matrijzen. 

Processtechniek

In het eigen technikum staan 6 spuitgietmaschinen - met sluit-krachten tussen 500 en 5000 kN – en peripherie voor matrijsproef-spuitingen, onderzoekingen en procesoptimalisatie ter beschikking. Anderzijds ondersteunt de procestechnik klanten in eigen huis door procesanalysen en –optimalisatie.

 

Materiaal en materiaalontwikkeling 

De ontwikkeling en toepassing van intellegente materialen zijn de sleuteltechnologien voor de zekering en uitbouw van produkties in Europa als ook toenemend belangrijke bestanddelen van de waardescheppingsketen. Hier bieden wij o.a materiaalselektie, -ontwikkeling, -valideringen, materialalternativen, recyclingkonzepte en materialtests aan.

 

Kwaliteitsmanagement

In de kunststof verwerkende industrie nemen de eisen aan het kwaliteits-systeem en milieuvriendelijke produkten en produkties zowel door de wetgeving als ook door de klant duidelijk toe. Hier ondersteunen wij de klant door procesanalysen, audits naar b.v. ISO 9000, ISO TS16949, het opstellen van kengetallen, benchmarking, leveranciers-beoordelingen, invoeren en omzetten van QS-processen (PPAP/VDA, APQP, FMEA, SPC KVP, Six Sigma).

 

Vormdeel en matrijsoptimeringen

Het Kunststof Instituut begeleidt zijn klanten bij het kunstof gerecht ontwerpen van produkte en matrijzen, berekent vloeitechnisch de matrijsvulling, de koeling als ook de  mogelijke belastingen d.m.v. FEM.

Opleidingen, scholingen en seminaren

Het opleidingscentrum van het Kunststoff Institut Lüdenscheid stelt zeer praktijkrelevante en aktuelle opleidingen, scholingen en themadagen voor, welke de klanten nieuwe en steeds aktuele technische inhouden over processen, matrijstechnologien, kunststoffen en oppervlaktetechnieken garandeert. De opleidingen en scholingen kunnen ook bedrijfspecifiek doorgevoerd worden in Lüdenscheid of ter plaatse bij de klant.

 

Produkten

Het Kunststof Institut Lüdenscheid heeft een reeks eigen produkte ontwikkelt, welke de verwerker waardevolle informatie en konkrete ondersteuning in de produktie biedt: praktische raadgevers, software zoals WinCool, Visual SPC en produkte als Crack Knacker, stuktuurplaten en verschillende proefdelen. Deze producten zijn ook online op onze homepage te bestellen.

 

Samenwerking Mikrocentrum

Om de Nederlandse bedrijven beter te informeren over onze producten heeft het Kunststoff Institut Lüdenscheid een intensieve samenwerking met het Mikrocentrum in Veldhoven.