Synergie van Technieken

Als totaal leverancier van vele producten voor de hogere technische industrie zijn wij al meer dan 80 jaar één van de breedst georiënteerde bedrijven van Nederland. In 1937 werd Kurval opgericht als leverancier van kleine handvijlen en slijpsteentjes van zeer hoge kwaliteit, wat in die tijd erg uitzonderlijk was. Nu heeft Kurval 3 productgroepen die onderling een grote synergie hebben en ons een brede toeleverancier maakt. De combinatie van kennis in de markt en producten die onze klanten produceren, maken ons een partner in de ontwikkeling van hoogwaardige technische producten. 

 

 

 

Strack Norma® GmbH 

Strack Norma heeft een modus bedacht om snel maar met behoud van kwaliteit matrijs- en stempel platen te kunnen leveren. Groot voordeel blijft daarbij dat de onderdelen blijvend gemaakt worden van duits staal. STRACK heeft duidelijk gekozen voor een korte lijn met alle voordelen van dien. Uiteraard geldt dat voor alle matrijs- en stempeldelen naar welke standaard ook gemaakt. Strack maakt zowel matrijzen in de eigen SN maten, maar ook de inmiddels bekende OXA standaard. (OXA is vertaling van HASCO omgekeerd en is exact hetzelfde).   

 

  

 

Kurval voor de fijnmechanische industrie
Kurval levert een uitgebreid programma op het gebied van polijst-, frees- en slijpgereedschap. Wij leveren o.a. apparatuur voor polijsten, frezen en slijpen, wetstenen, Diprofil® vijlmachines, hardmetaal frezen, slijpstenen, reinigingsapparatuur,

lasapparatuur voor reparatie van matrijzen en stempels etc. Kortom, alles op het gebied van nabewerking.

 

 

 

 

Zoals bij de meeste mensen wel bekend geven wij ook polijst- en lepcursussen. Een bijzondere specialiteit is het vlakleppen en alle toebehoren daarvan met doeken, diamantpasta, slurry etc.   

 

 

.

WATLOW elektrische verwarming- en regeltechniek

Sinds 1963 vertegenwoordigen wij Watlow. Watlow ontwikkelt en produceert alle componenten voor thermische systemen, verwarmings-elementen, temperatuurvoelers en regelaars. Watlow geeft u tegelijkertijd het overzicht en de zekerheid van een partner die alle componenten kan leveren.