Licht * Lasers * Nanomotion * Inspectie

Laser 2000 Benelux is een "optische" distributeur, gespecialiseerd in lasers, licht, machine inspectie en nanomotion. Klanten van Laser 2000 zijn o.a. industriële (OEM-)bedrijven en research centra in de Benelux.

 

Licht
Voor het meten aan LED's, armaturen en displays, heeft Laser 2000 een range aan fotometrische, radiometrische en spectrometrische instru-menten waaronder integrating sphere instrumenten, colorimetrische camera's (met analyse software) en gonio-systemen.  Laser 2000 levert ook optomechani-sche ontwerpsoftware die het gat vult tussen raytracing- en CAD-software.


Lasers
Laser 2000 is goed gesorteerd in haar aanbod van lasers zoals CO2 en YAG lasers voor industriële processen.

Fiberlasers, gepulst en continu, veroveren een duidelijke plek in het productaanbod. 

Voor instrumentele toepas-singen levert Laser 2000 compacte en betrouwbare lasers (UV, blauw, groen, geel, rood, infrarood). Voor high-end machine vision heef Laser 2000 uitlijnlasers, lijn- en kruis-projectoren in haar pakket.

XY/Z-scankoppen en laserscanners
Voor alle lasers levert Laser 2000 XY/Z-scankoppen met complete laser interfacing en software, om snel en nauwkeurig (micrometer-resolutie) te schrijven. Bijvoorbeeld voor tekst-etiketten, typeplaatjes en barcodes. Maar ook voor 3D printing, boren, perforeren en snijden in bewegende producten.

 

 
Laser (micro-)machining
Wij leveren ook een brede range laser bewerkingsmachines voor markeren en snijden, maar ook lab-on-chip toepassingen en soft marks op wafers.


Bundelanalyse
Op het gebied van laserdiagnostiek heeft Laser 2000 een breed

productengamma met laser ver-mogens meters, pulsenergie meters, beam-profilers en M2-analysers.

Deze producten zijn inzetbaar van kleine lasertjes tot multi-kW-lasers.

 

 

Handschoenkasten

Laser 2000 levert ook glovebox systemen, die geheel volgens wens ontworpen kunnen worden. 

 

Laser veiligheid

Op grond van uw laserspecificaties en de CE-norm EN207/208 adviseert Laser 2000 u graag welke bril en "sterkte" noodzakelijk zijn.

Laser 2000 levert een assortiment aan laserveiligheidsbrillen en cabinevensters.

 

Nano motion
Laser 2000 is uw one-stop-shop voor motion producten: van multi-assige stappenmotor sledes tot nanometer-piezo platforms.High Speed Camera's

Laser 2000 heeft diverse intelligente  high speed camera's in haar pakket, zowel voor een service manager als voor een wetenschapper. Uiteraard voorzien van synchronisatie, verlichting etc.

 

Laser 2000 Benelux is onderdeel van de Europese Laser 2000 groep.

 

Uitgebreide kennis op het gebied van lasers, licht en veiligheid op één adres: Laser 2000.