Hotstamping technologie van de marktleider
De KURZ-groep, de wereldwijd erkende leider in de Hotstamp technologie (transfer printing), heeft méér dan 100 jaar ervaring in Hotstamping. Met meer dan 2700 medewerkers, 9 productiecentra in Europa, USA en Azië, 19 vestigingen en 70 exclusieve agenten strategisch geplaatst over de gehele wereld, produceert en distribueert de KURZ-groep een uitgebreid producten assortiment om kunststoffen producten te decoreren of producten tegen ongeoorloofde namaak te beveiligen. Verder levert de KURZ-groep voor de kunststoffen industrie een uitgebreid programma van machines.


KURZ en decoratie van kunststoffen
KURZ transferfolies worden ingezet in groot aantal toepassingen in de kunststoffen industrie: Van (elektronische) huishoudproducten tot mobiele telefoons, van cosmetische toepassingen tot de automobiel industrie. KURZ ziet haar sterkte in het vermogen om te voldoen aan de eisen die specifieke toepassingen vragen. KURZ producten en service worden aangepast aan de wensen van de klant en de firma is bekend om haar allround competentie en ervaring in de verschillende decoratie processen, of het nu gaat om de normale transfer processen of het decoreren tijdens het spuitgiet proces, zoals IMD (Inmould Decoration) en insert moulding van complexe 3D vormen. Kurz bezit de kennis. Een belangrijk voordeel voor de klant is dat KURZ hetzelfde (geharmoniseerde) design kan leveren.

voor de verschillende applicatie processen. Naast transferfolie en machines levert de firma Kurz ook hoogwaardige stempels en hulpstukken, die nodig zijn om producten met uiterst nauwe toleranties te decoreren. Klanten kunnen de hulp van de firma KURZ al zeer vroeg in de ontwerpfase van het product inschakelen om een optimale afstemming van het product met het decoratie proces te bewerkstelligen.
Op het gebied van IMD (Inmould Decoration) ontwikkelt KURZ samen met de klant de specifieke folieoplossingen en de bijbehorende matrijs. Ook levert KURZ de folie positioneer eenheid.
Een uitgebreid pakket aan transferfolies staan ter beschikking, zoals "metal look" (o.a. chroom, goud en zilver, als ook geborsteld RVS), hout, carbon of fantasie decors.