LM Systems BV is sinds de oprichting in 1994 een dienstverlenende toeleverancier in de Benelux voor lineartechniek. Wij focussen ons enkel op lineairtechniek maar dit wel met een breed programma zodat wij altijd een passende oplossing voor uw toepassing kunnen bieden. Wij werken enkel met gerenommeerde en vooraanstaande merken als o.a. THK.

Wij onderscheiden ons door onze jarenlange opgebouwde vakkennis en ervaring. Hierdoor kunnen wij ons optimaal richten op advies en ondersteuning vanaf het begintraject van uw engineering. Dit bespaart u kostbare tijd en tegelijkertijd weet u dat het meest passende product wordt ingezet.

Samen met een hoge servicegraad is het bedrijf hierdoor een begrip op het gebied van lineairtechniek. In Veenendaal is tevens een op de vraag afgestemde magazijnvoorraad aanwezig. Ook kunnen specifieke klantwensen in eigen werkplaats worden gerealiseerd.


Met de introductie van de kogelketting- technologie heeft THK een compleet nieuwe dimensie aan de lineair techniek toegevoegd. Evenals de kogelkooi in de kogellagertechiek heeft de kogelketting toepassingen mogelijk gemaakt die tot nu toe niet of alleen met grote moeite realiseerbaar waren. De kogelketting wordt niet alleen toegepast in de grotere geleidingen zoals SHS en SSR, maar ook in de miniatuurgeleidingen type SRS (vanaf grootte 5) en in de lineair units type SKR.

De kogelkettingtechnologie biedt de volgende voordelen:
  • Hogere toelaatbare snelheden, tot ca. 8 m/sec.
  • Lager geluidsniveau, een reductie van 5 dBA is mogelijk
  • Extreem lange nasmeerintervallen, tot 10.000 km
  • Langere levensduur, ca. 2 x zo hoog
  • Uiterst gelijkmatige bewegingskracht, variatie ca. 5%

Naast de geleidingen met kogel-kettingtechnologie heeft THK ook een complete range kogelomloopspindels met deze kogelkettingtechnologie ontwikkeld. Hierdoor zijn toerentallen tot 160.000 gedeeld door de spindel-diameter mogelijk.