Totaal oplossingen met robots, drives, motion en control

Over YASKAWA

YASKAWA is met een jaaromzet van meer dan  € 3 miljard een wereldwijd leidende producent van servo-aandrijvingen, frequentieregelingen en industrie-robots. Sinds de oprichting in Japan in 1915 is YASKAWA een pionier in motion-control, aandrijftechniek en robotica. Door continu innovatieve oplossingen te ontwikkelen draagt Yaskawa bij aan de productiviteit en efficiency van haar relaties. In de 100-jarige historie hebben YASKAWA-producten en

-systemen hun toepassing gevonden in vele industrietakken. In 1977 is Yaskawa op de markt gekomen met de eerste Motoman L10, dus in 2017 bestond de naam Motoman al 40 jaar.

 

Met de overname van VIPA PLC en HMI systemen heeft YASKAWA het leveringsprogramma voor industriële automatisering verder uitgebreid. Naast robotica, frequentieregelingen en servotechniek biedt YASKAWA een compleet automatiseringspakket, inclusief besturingssystemen.


YASKAWA Europe, met de hoofdvestiging in Eschborn bij Frankfurt, is sindsdien ingedeeld in twee divisies: Drives, Motion & Control (aandrijvings-, besturings- en lineaire techniek) en Robotics (industriële robots) en bedient de markten Europa, Midden Oosten, Afrika en Rusland.Voor de Benelux is de vestiging YASKAWA Benelux BV verantwoordelijk.


MotoLogix - nieuwe interface generatie voor robotbesturing via PLC

De interactie tussen mens, machines en robots speelt een belangrijke rol in efficiënte industriële productie. Volgens de klassieke methode worden programmering, besturing

en bediening van PLC en robot controls afzonderlijk uitgevoerd. Yaskawa biedt nu een interessante innovatie: MotoLogix , de integratie van PLC en robotbesturing. Hierdoor kunnen robots eenvoudig rechtstreeks worden geïntegreerd in de PLC en zonder diepgaande kennis van robots worden geprogrammeerd. De volledige bediening door de operator / eindgebruiker kan heel gebruiksvriendelijk worden ingericht via de HMI van de PLC besturing.


De voordelen van twee high-performance systemen worden hierbij gecombineerd: het gemak van het direct programmeren van de robot via de ‘Programmable Logic Controller’ (PLC) en de hoge precisie van de DX200 robotbesturing.Alle relevante gegevens voor bediening en diagnose kunnen worden opgevraagd en verwerkt via het eigen bedieningspaneel van de machine.YASKAWA Cockpit -real-time productiesoftware

Met Cockpit ontwikkelt Yaskawa een nieuw centraal software-platform voor via een netwerk gekoppelde productieomgevingen. De onderneming maakt voor de real-time productiesoftware onder andere gebruik van de standaard OPC UA interface.


Met Cockpit wil Yaskawa relevante proces- en systeemdata uit installaties in een netwerk real-time in een schaalbare database verzamelen, analyseren of gereed maken voor externe verdere verwerking. De visualisering gebeurt direct en op duidelijke wijze in het software-platform. Via de visualiseringsfuncties kan in Yaskawa Cockpit de actuele status van elke machine real-time worden weergegeven en worden gecorreleerd aan andere databronnen, bijvoorbeeld voor geplande productiehoeveelheden.