Totaal oplossingen met robots, drives, motion en control

Over YASKAWA

YASKAWA is met een jaaromzet van meer dan  € 3 miljard een wereldwijd leidende producent van servo-aandrijvingen, frequentieregelingen en industrie-robots. Sinds de oprichting in Japan in 1915 is YASKAWA een pionier in motion-control, aandrijftechniek en robotica. Door continu innovatieve oplossingen te ontwikkelen draagt Yaskawa bij aan de productiviteit en efficiency van haar relaties. In de 100-jarige historie hebben YASKAWA-producten en

-systemen hun toepassing gevonden in vele industrietakken. In 1977 is Yaskawa op de markt gekomen met de eerste Motoman L10, dus in 2017 bestond de naam Motoman al 40 jaar.

 

Met de overname van VIPA PLC en HMI systemen heeft YASKAWA het leveringsprogramma voor industriële automatisering verder uitgebreid. Naast robotica, frequentieregelingen en servotechniek biedt YASKAWA een compleet automatiseringspakket, inclusief besturingssystemen.


YASKAWA Europe, met de hoofdvestiging in Eschborn bij Frankfurt, is sindsdien ingedeeld in twee divisies: Drives, Motion & Control (aandrijvings-, besturings- en lineaire techniek) en Robotics (industriële robots) en bedient de markten Europa, Midden Oosten, Afrika en Rusland.Voor de Benelux is de vestiging YASKAWA Benelux BV verantwoordelijk.


Nieuwe compacte booglascellen

De ArcWorld succesformule is simpel: de Yaskawa robot, manipulator, controller en stroombron staan samen op een enkel platform – ruimtebesparend en onmiddellijk klaar voor gebruik.

en bediening van PLC en robot controls afzonderlijk uitgevoerd. Hierdoor kunnen deze robotcellen snel en gemakkelijk worden verplaatst en dus flexibel worden ingezet. De robotcellen zijn eenvoudig te installeren en gebruiken. De twee nieuwe en tot dusver meest compacte leden van deze productfamilie bieden deze voordelen in een minimale ruimte: de ArcWorld RS Mini heeft maar een vloeroppervlakte van 2,3 m² nodig, de ArcWorld HS Micro maar 1,4 m².


De compacte cellen bieden dus een flexibele, ruimtebesparende en kostenbesparende optie voor het automatiseren of aanvullen van handmatige lassystemen.

 

Met een handmatig bediende draaitafel kunnen onderdelen worden geladen terwijl de werkstukken in de cel worden bewerkt. Dit vermindert downtime en verhoogt de doorvoersnelheid van onderdelen.

AC micro-drives bieden uitstekende prestaties en flexibiliteit

YASKAWA introduceert een nieuwe serie AC micro frequentieregelaars ontwikkeld voor een breed scala aan industriële toepassingen die waardevolle functies en kenmerken combineert om belangrijke voordelen te bieden gedurende de hele levenscyclus van een machine of installatie. 

De GA500 frequentieregelaar helpt gebruikers om complexe technologieën te vereenvoudigen door het combineren van uitstekende betrouwbaarheid, gebruiksgemak, kracht en aanpassingsvermogen. Van de drive selectie tot ontwerp, installatie, inbedrijfstellen of storing zoeken, het ontwerp voor de GA500 micro frequentieregelaar is duidelijk gericht op het leven gemakkelijker te maken.Compact in grootte en zeer flexibel in termen van connectiviteit, de GA500 is ontworpen voor bijna elke toepassing en stelt gebruikers in staat ieder motortype van 0,2 tot 30Kw aan te sturen.