Integratie - intelligentie - interactie

Innovatie door automatisering
Wij leveren technologisch geavanceerde producten voor industriële automatisering en paneelbouw. Met een productenpakket voor input, besturing, output, robotica en veiligheid, ondersteund door onze wereldwijde toepassingsexpertise, helpen wij onze relaties te innoveren. Ons bedrijf, Omron Industrial Automation, is onderdeel van Omron Corporation dat technologieën, producten en diensten levert voor de fabrieks-, proces- en machine-automatisering, de maakindustrie en de gezondheidszorg.


Er zijn vele uitdagingen die spelen voor bedrijven die willen voldoen aan de eisen van nu. Digitalisering en het toenemende gebruik van mobiele informatie, meer informatie over de oorsprong en inhoud van producten, meer veiligheid en beperken van risico's en hogere verwachtingen ten aanzien van de personalisering van producten, informatie en services.


Producenten en machinebouwers moeten deze uitdagingen oppakken en stappen ondernemen om een transparante toeleveringsketen en de zogenoemde ‘Smart Factory’ te realiseren. Dit omvat o.a. de intro-ductie van producttraceerbaarheid in het productieproces en in de complete toeleveringsketen, met behulp van flexibel data- en productiebeheer.

Een hoge productiviteit handhaven, of de OEE (Overall Equipment Effectiveness) vergroten, is essentieel om wereldwijd concurrerend te zijn. De concepten die zijn ontwikkeld in het kader van Industrie 4.0 worden nu in praktijk gebracht. Dat stimuleert nieuwe productiemethoden en intelligente automatisering waarmee hogere machine-bezetting en hogere productie-rendementen mogelijk worden.

Omron ondersteunt de transformatie naar een transparante, slimme en interactieve fabriek door innovatie op basis van drie pijlers: integratie, intelligentie en interactie:

Geïntegreerde automatisering
Naadloze technologische integratie dankzij geavanceerde besturing

Intelligente automatisering
Data uit de fabriek omzetten naar hoogwaardige informatie

Interactieve automatisering
Zorgen voor harmonieuze interactie tussen mens en machines.

  

Europese R&D in Nederland

Naast onze Benelux verkoopmaat-schappij bevindt ook het Europese hoodkantoor van Omron Industrial Automation zich in Hoofddorp. 


In de Europese R&D-faciliteit in

’s-Hertogenbosch zijn de ontwikkeling en productie van onze industriële controllers onder één dak gevestigd. Hier werken onze engineers in wisselende, internationale teams aan kleine en grote ontwikkelprojecten, en natuurlijk ook aan de verdere ontwikkeling van ons Sysmac-platform voor machineautomatisering en onze gestandaardiseerde Value Design for Panel-oplossingen voor paneelbouwers. Uiteraard werken wij hierbij nauw samen met onze R&D-centra elders in de wereld.