Kenniscentrum, ontwikkelaar en producent in 1

Promolding

Promolding is gespecialiseerd is in het ontwerpen, engineeren en produceren van high tech kunststof onderdelen en componenten. De kracht van Promolding is dat ze een kenniscentrum, ontwikkelaar én producent in 1 is. 

 

Promolding heeft inmiddels meer dan 50 medewerkers in dienst, met een ‘flexibele schil’ daar omheen. Met een grote afdeling Product Development,  hoogwaardige kunststof materiaal-kennis én hightech productie-, cleanroom- en laboratoriumfaciliteiten in huis, biedt Promolding een unieke expertise voor klanten aan. 

 
Markt
Promolding bedient een breed scala van klanten, maar is met name actief  in de medische branche, luchtvaart en hightech industrie.

 

 

 

Development

De afdeling Product Development bestaat uit een team van Industrieel Ontwerpers, Engineers, Technologen, Polymeerchemici, Spuitgietspecialisten. Juist door het bundelen van de enorme expertise, is Promolding in staat om de meest complexe engineeringsuitdagingen op te lossen, innovatieve producten te ontwikkelen én om ontwerpen te maken die functioneel, probleemoplossend én spuitgietbaar zijn in het juiste materiaal, de gewenste hoeveelheden en volgens de vereiste kwaliteit.

 

 

Specialist in spuitgieten

Spuitgieten is een continu proces van verbeteren en optimaliseren. Promolding heeft zich de afgelopen 20 jaar gespecialiseerd in het spuitgieten van technisch hoogwaardige kunststof producten. 


Met een modern machinepark en een breed scala van 1K en 2K spuitgiet-machines is Promolding in staat om zeer kleine, maatnauwkeurige producten maar ook grotere kunststof producten en componenten, snel en flexibel te produceren. En door de recente uitbreiding is de productie-capaciteit verdubbeld. 
 

 

 

Cleanroom spuitgieten

Promolding beschikt over een nieuwe volledig geroutineerde ISO klasse 7 cleanroom. In deze cleanroom kan een schoon spuitgiet- en assemblage-proces worden gegarandeerd. De cleanroom is voorzien van diverse assemblage machines, laserlasappa-ratuur en een volledig autonoom storage & handling systeem. Direct aan de cleanroom zitten twee spuitgietmachines aangesloten.

Alle faciliteiten in huis

De materiaalspecialisten van Promolding beschikken over een compleet uitgeruste meetkamer en diverse laboratoria. Hier kunnen geavanceerde computeranimaties, drukmetingen, vloeigedrag, thermisch gedrag en lijmverbindingen worden vastgesteld en uitgevoerd. Elke fase van productvalidatie en/of verificatie kan worden doorlopen.

 
 

 

Toegevoegde waarde

Promolding ontzorgt klanten. In elke fase - van productontwerp tot en met de productie en assemblage - kunnen klanten instappen en gebruik maken van de enorme expertise die Promolding in huis heeft. Of u nu een concrete vraag heeft voor het spuitgieten van een onderdeel, een samengesteld product nodig heeft of op zoek bent naar een partner voor de ontwikkeling van een geheel nieuw product of toepassing: wij denken graag met u mee.

 

Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek!

www.promolding.nl