LASERBEWERKINGEN, een nieuw licht in de techniek

 

Reith Laser B.V.
Reith Laser is specialist op het gebied van laserbewerkingen voor de hightech industrie en levert hoogwaardige kwaliteit van prototyping tot volumeproductie.

 

 

 


 

 

 

Bewerkingen
Met de laser zijn vele bewerkingen mogelijk.

Het laserlassen kan toegepast worden bij twee gelijke of ongelijke metalen van verschillende diktes. Door een nauwkeurige dosering van de energie is de warmte-beïnvloede zone minimaal. Derhalve treedt vrijwel geen vervorming van het product op.

O.a. puntlassen, precisie-naadlassen, dieptelassen en het lassen van moeilijk toegankelijke plaatsen behoren tot de mogelijkheden.

 

De meeste materialen zijn met de laser goed tot zeer goed te snijden.

De dikte welke gesneden kan worden, hangt af van de materiaalsoort en de geometrie van het product. De kleinste snijbreedte die met de laser haalbaar is bedraagt ca. 5 µm.

 

 

Door toepassing van de modernste snijtechnieken kunnen veel metaalsoorten zoals roestvast staal, koper, inconel en titanium oxide- en braamvrij gesneden worden.


Bij het laserboren kan met één of meerdere lichtpulsen een gat, van circa 5 µm of groter, afhankelijk van de materiaaldikte en -soort, geboord worden.

 

De nieuwste ontwikkeling binnen

Reith Laser is lasermicromachining door middel van "koude ablatie".

Hierdoor ontstaan géén thermische effecten en micro-cracks.

Bewerkingen als micro-structurering, micro-boren en micro-snijden zijn in nagenoeg alle materialen mogelijk.  

 

 

Materialen
Met de lasertechniek kunnen naast vele metaalsoorten ook keramiek, silicium, glas, verschillende kunststoffen etc. bewerkt worden.

 

 

Voordelen van laserbewerkingen

  • Grote flexibiliteit
  • Grote nauwkeurigheid
  • Complexe bewerkingen snel uitvoerbaar
  • Nauwelijks vervorming van het product

 

Mogelijkheden bij Reith Laser B.V.
Bewerkingen als lassen, boren, snijden en micromachining behoren tot de specialismes van Reith Laser.

 

Reith Laser heeft de beschikking over een uiterst modern machinepark uit-gerust met diverse typen lasers voor zowel 2D- als 3D-laserbewerkingen.

 

Daarnaast beschikt Reith Laser over een cleanroom (klasse 10.000), een uitgebreid ingerichte meetruimte en een metallurgisch/chemisch laboratorium.
 

 

Hightech industrie

Door Reith Laser bewerkte materialen en produkten zijn wereldwijd terug te vinden bij hightech industriële ondernemingen in o.a.de fijnmechanische-, de medische-, semiconductor- en de lucht- en ruimtevaartindustrie.