WE POWER ROBOTICS   

Leverancier van innovatieve robotsystemen

Rolan Robotics is bekend als systeemintegrator voor innovatieve automatiseringstoepassingen in de metaalsector én in de ‘food’ en ‘non-food’ industrie. Deze turnkey robotleverancier is merkonafhankelijk en met zo’n 1000 geleverde robotsystemen één van de grotere spelers. Zo biedt zij voor elk project een passende automatiserings-oplossing in financieel en/of ergonomisch opzicht.

Met name in de metaalverwerkende industrie zijn de OTC lasrobots van Rolan Robotics bekend vanwege de grote programmeer-vriendelijkheid. Alle componenten van het robotsysteem, waaronder manipulatoren en lasmachine zijn van OTC en werken feilloos met elkaar samen.

Het programmeren van robotsystemen gebeurt steeds minder op de werkvloer zelf. Met offline software van Delfoi heeft u op de afdeling werkvoorbereiding de beschikking over een krachtige tool, waarmee u snel en accuraat een inschatting kunt maken over de cyclustijd en de bereikbaarheid.  

 

Waarom automatiseren d.m.v. robots?

Gebrek aan vakmensen, flexibiliteit en het waarborgen van kwaliteit zijn belangrijke redenen om te robotiseren. Alsmede de standaard functionaliteit van robots tegen relatief lage kosten. Dit zorgt ervoor dat robots steeds meer worden toegepast. Zo veel standaard techniek tegen lage kosten en korte levertijden, gecombineerd met een gezonde dosis inventiviteit kan tot productiesystemen leiden met een hoge flexibiliteit.

Samenwerking tussen mens en robot 

De steeds verdergaande automatisering en digitalisering bieden enorme kansen. Toepassing van nieuwe technologieën geven een boost aan het bedrijfsresultaat. Een collaborative robot (cobot) is zo’n technologie. Dit levert nieuwe manieren van samenwerking tussen mens en robot op. 


Meer weten? Rolan-robotics.com