Afgewerkt SLA  model, opdrachtgever Jumbo

 

Afgewerkte Polyjet modellen  USB Modem Option

Opdrachtgever Made Product Design

 

vacuümgiet producten Zeepdispenser Johnson Diversey, Opdrachtgever Curtec

 

Prototypes in Aluminium

Opdrachtgever Fatboy / Ontwerpstudio Bizq 

 

 Van prototype tot kleine serie

 RP2 is gespecialiseerd in de vervaardiging van prototypen en kleine series producten in kunststof en metaal. Van sterke, functionele prototypen tot zeer nauwkeurige en fraai afgewerkte producten. Bij RP2 vindt u de combinatie van ouderwets vakmanschap en de toepassing van de meest moderne technologieën. Juist deze combinatie maakt het mogelijk prototypen en kleine series producten te vervaardigen met een uitzonderlijk hoog kwaliteitsniveau. 

 

3D-Printing

RP2 Heeft diverse Industriële 3D-Print machines in huis. Zo hebben wij de mogelijkheid voor elke toepassing de juiste bijpassende techniek kiezen.

Technieken die wij in huis hebben:

Stereolithografie (SLA). Nauwkeurige en stevige producten met goede oppervlaktekwaliteit. Groot bouwbereik van 750 x 650 x 550 mm. Het materiaal is ook geschikt voor het maken van helder transparante producten.

Polyjet is een techniek waarmee we nauwkeurige kunststof producten printen met fraaie oppervlaktekwaliteit. Deze techniek is met name geschikt voor zeer fijn gedetailleerde onderdelen. De opbouw laagdikte is 16 micron! We hebben diverse materialen beschikbaar  in diverse kleuren of transparant. Ook is het mogelijk om direct in rubber te printen.

MultiJet Fusion (MJF) is een techniek waarbij producten worden opgebouwd uit Nylon poeder. Dit geeft sterke, taaie, duurzame producten. Deze techniek is geschikt voor belastbare functionele onderdelen.  Het is een efficiënt proces, waardoor het ook goed geschikt is voor serie-productie. Meer info en online offerte en bestellen: www.rp2industrial.nl

vacuümgieten van  PU- gietharsen

Met behulp van vacuümgieten is het mogelijk om een kleine serie replica’s van een moedermodel te vervaardigen. Dit is een interessante techniek indien u snel de beschikking wilt hebben over een aantal prototypen, bijvoorbeeld voor test doeleinden of een beurspresentatie. Ook wanneer slechts een beperkt aantal eindproducten nodig is, kan vacuümgieten een economische productietechniek zijn. De replica is een exacte en nauwkeurige weergave van het moedermodel, maar dan met de gewenste materiaaleigenschappen, van rubberachtig tot hard en zeer sterk. Er zijn glashelder transparante materialen beschikbaar en het is mogelijk het materiaal in te kleuren in iedere gewenste kleur.

 

Metaalproducten middels verloren (was) model gieten

Met het verloren model gieten zijn wij in staat metalen onderdelen te gieten in een grote variëteit. De modellen kunnen op drie verschillende manieren gemaakt worden: Door het gieten van was onder vacuüm in siliconenmallen, door 3D-printen of door stereolithografie (zgn quickcast). Er zijn veel verschillende legeringen mogelijk zoals aluminium, zamak, brons, messing, RVS, gereedschapsstaal enz.

Daar het metaalgieten onder vacuüm of stikstofatmosfeer plaatsvindt, kunnen zeer complexe vormen met kleine wanddiktes gegoten worden.

 De eigenschappen van de metalen delen komen vrijwel overeen met die van de in massa geproduceerde onderdelen en zijn daarom bij uitstek geschikt voor functioneel testen, 0-series of kleine series speciale producten (custom/rapid manufacturing).