Uddeholm de gereedschapsstaal specialist

Uddeholm is al meer dan 300 jaar de gereedschapsstaal specialist bij uitstek, vertegenwoordigd in meer dan 72 landen met 350 specialisten, "Wherever Tools are made, wherever Tools are used". Voor de Benelux heeft Uddeholm zijn verkooppunten in Amsterdam en Sint Niklaas.

 

Kwaliteit en uitvoering
De toleranties die door Uddeholm in het productieproces gehanteerd worden (m.b.t. chemische samenstelling) zijn nauwer dan de door de concurrentie gehanteerde normen zoals bijv. DIN en AISI.

Aan de uitvoering van het materiaal wordt bijzonder veel aandacht besteed. Zo zijn alle rond afmetingen vanaf 50 mm voorgedraaid en kan voor de platte afmetingen gekozen worden uit ruwe, voorgefreesde of geslepen uitvoeringen. Daarnaast beschikken wij over de mogelijkheid volledig volgens uw wensen en tekeningen afgewerkte blokken en platen aan te leveren in alle Uddeholm kwaliteiten. 

 

Technische kennis
Onze mensen in de buitendienst beschikken over gespecialiseerde kennis met betrekking tot de optimale staalkeuze, waarbij de productiekosten per component centraal staan. Verder kunnen zij ondersteuning verlenen bij matrijsontwerp, vloei- en koelgedrag, zinkeroderen, draaien, frezen, warmtebehandeling, oppervlakte- en procestechnieken. Door het regelmatig volgen van cursussen blijven onze mensen op de hoogte van de laatste technische ontwikkelingen en kunnen onze relaties derhalve uitstekend adviseren en bijstaan.

High Performance Steel
Dit is een nieuw concept in de staalwereld, met nieuwe toepassingen voor Uddeholm's topkwaliteit stalen. Bij het gebruik van Uddeholm stalen in plaats van engineering stalen in onderdelen die onder zware omstandigheden moeten functioneren kan men profiteren van de superieure kwaliteiten van gereedschapsstaal.

Onderhoud kost de industrie enorme bedragen per jaar. Een groot deel van deze kosten kan worden voorkomen door een staal te kiezen met betere materiaaleigenschappen. Ga voorwaarts.

Ga voor een beter staal.

 

 

Vermijd de kosten-ijsberg

De waarde van de juiste materiaalkeuze voor uw gereedschap is hoger dan het lijkt. De initiële kosten kunnen laag zijn, maar de resultaten kunnen significant zijn. Kies een standaard, maar inferieur materiaal en de verborgen kosten voor bewerking, gebroken gereedschappen,

onderhoud en onderbrekingen van het productieproces lopen op en de winst verdampt. Bij Uddeholm noemen we dit alles de kosten-ijsberg.  

 

 

De kosten van het gereedschapsstaal in een matrijs bedragen slechts 10 tot 15 % van de totale kosten van het gereedschap en zijn een nog veel kleiner deel van het totale productieproces. Vaak blijken de kostenbesparingen bij de aankoop van goedkoper staal bij nadere analyse een gevaarlijke valkuil.

 

"Partnership"
Uit bovenstaande mag blijken dat Uddeholm een uitstekende partner is. Bij Uddeholm doen we méér dan alleen maar gereedschapsstaal leveren en proberen we onze relaties dusdanig bij te staan en te adviseren opdat deze economische voordelen kunnen behalen.