VDL Kunststoffen: Kracht door samenwerking

Een product is nooit zomaar een product. Niet bij VDL Kunststoffen tenminste. Wij vertalen uw vraag op een professionele wijze in een kunststof product: onze oplossing voor uw probleemstelling op het gebied van spuitgieten! VDL Kunststoffen is één van de bedrijven binnen de succesvolle VDL groep.

 

De beste oplossingen vereisen de beste mensen en middelen
Met meer dan 50 jaar specialistische ervaring in het ontwerpen en optimaliseren van matrijzen en spuitgieten van technische componenten legt VDL Kunststoffen de kwaliteitslat minstens zo hoog als u. Dat kan, omdat we exact weten wat er nodig is om het proces vanaf ontwerp tot en met productie en levering gestroomlijnd te laten verlopen. Onze mensen vormen daarbij een zeer belangrijke schakel. Ontwerpopdrachten, sterkte-berekeningen en moldflow analyses behoren tot de dagelijkse gang van zaken bij onze projecten.

 

Professionals voor het totale proces
De professionals van VDL Kunststoffen kunnen ook uw meest complexe concepten analyseren en adviseren over mogelijke optimalisatie. Met onze ruime materiaalkennis en spuitgietervaring durven wij samen met u de technologische grenzen in het spuitgieten te verkennen om uw product te realiseren. Wij weten precies hoe verschillende functionaliteiten gecombineerd kunnen worden. 

 

 

 

Vanzelfsprekend houden wij u gedurende het proces voortdurend op de hoogte van de voortgang van het project. Bij zowel enkelstuks als complete trajecten met meerdere matrijzen. Verder denken we mee over assemblage van samenstellingen en het logistieke concept. Kortom, onze professionals staan borg voor een passend antwoord op zelfs uw meest complexe vraag.

 

Korte levertijd en hoge leverbetrouwbaarheid
Met al onze klanten maken we heldere afspraken over de kwaliteit van te leveren producten en over aantallen. Dankzij onze ruime ervaring en brede inzetbaarheid van mensen en middelen kunnen we uiterst flexibel opereren en korte levertijden garanderen bij een hoge leverbetrouwbaarheid.
  

Investeren in kwaliteit en efficiency
VDL Kunststoffen beschikt over machines met een sluitkracht tot 1.000 ton. We investeren voortdurend in nieuwe spuitgietmachines en technologieën. Daarbij richten we ons op steeds automatisering en robotisering, om de kwaliteit van de output en de efficiency van de processen te optimaliseren.

 

Eigen gereedschapmakerij
Binnen het bedrijf beschikken we over een goed geoutilleerde gereedschapmakerij met ervaren vakmensen. Hierdoor zijn wij in staat matrijzen optimaal te begeleiden en onderhouden. Zo wordt de levensduur van de matrijzen verlengd en wordt stilstand van uw eigen productieproces voorkomen.

Daarnaast kunnen productverbeteringen en optimalisaties snel doorgevoerd worden in uw bestaande matrijzen. Zo kunnen ook tijdens de levenscyclus van uw product, verbeteringen of kostenbesparingen worden doorgevoerd.

 

Wij blijven met u meedenken!
 

Samengevat:

 ·       Spuitgieten van technische

         componenten 

·        40 spuitgietmachines

·        Machinegrootte 25 tot 1.000 ton

·        2K-spuitgieten 140 tot 800 ton

·        Insert- outsertmoulding

·        Gasinjectie

·        Productontwikkeling

·        Gereedschapmakerij

·        Montage/assemblage

·        ISO 9001:2015

 

Verhuizing Nederweert compleet

Per april 2018 zijn we verhuisd naar een compleet nieuw fabriekspand in Nederweert. Met onze moderne en duurzame fabriek hebben we weer voldoende mogelijkheden gekregen om te innoveren, ontwikkelen en uit te breiden.

 

Binnen een half jaar na de verhuizing zijn er 6 nieuwe spuitgietmachines bij gekomen.

 

VDL Kunststoffen is klaar voor de toekomst!