PASSION CREATES INNOVATION

POLYTEC COMPOSITES NL & POLYTEC PLASTICS NL-beiden onderdeel van het Oostenrijkse POLYTEC GROUP-zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van  kunststof oplossingen voor de automotive industrie.

 

Bij de Nederlandse locaties treft u de produc­tiemethoden spuitgieten (in Putte) en persen (in Roosendaal).

Alle soorten producten en combinaties kunnen worden geproduceerd; van klein tot groot, van eenvoudig tot zeer complex en in zowel kleine als grote series. Het samenstellen van producten tot functionele eenheden is eveneens een kernactiviteit.

 

De kracht van POLYTEC GROUP schuilt in de projectgerichte aanpak. Het garanderen van de maakbaarheid bij de ontwikkeling van producten staat in onze aanpak op de eerste plaats. Deze ga­rantie tezamen met een gegarandeerde continuïteit is voor onze klanten van groot belang.

 

U treft bij POLYTEC GROUP een breed georiënteerd professioneel team van engineers met veel ervaring in product- en procesontwikkeling.

Locatie Roosendaal

POLYTEC COMPOSITES NL is in '64 opgericht en uitgegroeid tot één van de grootste perslocaties in Europa. In Roosendaal staan 18 persen met een perskracht variërend van 100 ton tot 4.300 ton. De materialen die worden verwerkt zijn SMC (Sheet Moulding Compound), D-LFT (Direct Long Fibre Thermoplastics), GMT (Glass Mat reinforced Thermo­plastics) en LWRT (Light-Weight Reinforced Thermoplastics).

 

De locatie specialiseert zich in het

one-shot vervaardigen van meerdere materialen (LWRT, GMT, D-LFT, Aluminium, PISA, glass fibre, carbon fibre) met als doel zo efficiënt mogelijk een combinatie van materialen te persen ten behoeve van het verbeteren van gewicht, akoestiek, hittemanagement en aerodynamica.

 

 

 

Locatie Putte

De locatie Putte is in 1929 opge­richt en heeft 46 spuitgietmachines variërend van 35 ton tot 2.700 ton sluitkracht.

 

Daarnaast is er een uitgebreide assemblage afdeling met onder andere ultrasoon-, vibratie- en spiegellasmachines, zeef­druk, hotprint, en tampon bedrukkingmogelijkheden. 

 

Op de locatie Putte worden alle mo­gelijke thermoplasten met uitzonde­ring van PVC verwerkt. Voorbeelden zijn Polypropyleen (PP), Polyethyleen (PE), ABS, ASA, Polycarbonaat (PC) en Nylon (PA). Er wordt vaak gekozen voor het met (glas)vezels versterken van deze materialen als meer sterkte en stijfheid gewenst zijn.