DE ULTRAPRECISIE HARDDRAAISPECIALIST

Hembrug Machine Tools ontwerpt en bouwt al meer dan 50 jaar de meest nauwkeurige hard draaimachines onder de naam Mikroturn®. Deze machines worden wereldwijd verkocht aan gerenommeerde internationale bedrijven in o.a. de gereedschap- en vormenbouw, de lagerindustrie en de machinebouw.

 

De hoogste nauwkeurigheidsklasse

De Mikroturn® hard draaimachines worden ingezet voor het bewerken van geharde stalen werkstukken met een diameterbereik van 10 t/m 1500 mm en een max. hardheid van 70 HRC. De nauwkeurigheden die gehaald worden:

-Maatnauwkeurigheid ≤ 2 µm

-Vormnauwkeurigheid 0.1 - 2 µm

-Oppervlaktenauwkeurigheid (Ra) 0,1-0,4 µm


Turnkey  oplossingen en hybride machines

Hembrug levert ook turnkey systemen op het gebied van automatisering en hybride harddraaimachines met slijp- of bandfinish mogelijkheden. Deze oplossingen stellen fabrikanten in staat aan de allerhoogste eisen op het gebied productiviteit en flexibiliteit en te voldoen. Dit allemaal tegen lagere kosten per werkstuk.

 

 

 

 

 

 

 

Slijtagevrije machines
Alle Mikroturn® machines beschikken over olie gelagerde, wrijvingsloze geleidingen en hoofdspillen. Door het ontbreken van metaalcontact tussen deze bewegende onderdelen  blijven de machines over de gehele levensduur slijtagevrij. De nauwkeurigheid blijft zo zelfs na 20 of 30 jaar op het allerhoogste niveau.

 

Het hoofdkantoor van Hembrug Machine Tools met 70 werknemers is gevestigd in Haarlem. Hembrug heeft ook een verkoopkantoor in Noord-Amerika en werkt samen met diverse agenten over de hele wereld.