ATS EdgeIT
ATS EdgeIT heeft meer dan 35 jaar ervaring in het optimaliseren van productie, producten en processen met behulp van CADCAM, DNC, Monitoring, Verificatie en Optimalisatie. Dit door een vast team van enthousiaste werknemers. De bedrijfsactiviteiten zijn zeer divers, maar toch specifiek gericht op de productie optimalisatie en verbetering van de concurrentiepositie van haar klanten, zoals:
  • advisering, consultancy  
  • demonstratie, workshops 
  • hoogwaardige implementatie 
  • CADCAM & CNC opleiding 
  • softwareapplicaties 
  • helpdesk 
  • NC-programmeren

EDGECAM
EDGECAM van Hexagon biedt een complete CADCAM oplossing voor alle verspanende bewerkingen, zoals frezen, draaien, draai-frezen en draadvonken. Ook complexe bewerkingen zoals 5-assig simultaan frezen kunnen probleemloos worden geprogrammeerd. ATS EdgeIT levert als reseller sinds 1983 EDGECAM in de Benelux. Momenteel zijn hier meer dan 1350 EDGECAM systemen actief in gebruik. Bedrijven kiezen met name voor EDGECAM vanwege het gebruiksgemak gecombineerd met de krachtige functionaliteiten. De Nederlandstalige interface wordt ondersteund met afbeeldingen, waardoor deze zeer eenvoudig is in gebruik. Daarnaast verzekerd de implementatie van EDGECAM binnen uw bedrijf u van een grote mate van proces betrouwbaarheid. Dit betekent dat zogenaamde ‘dry runs’ tot het verleden behoren. Iedere postprocessor wordt altijd opgeleverd met een afname test aan de machine. Hierdoor wordt de stilstand tijd tot een minimum beperkt en neemt het rendement van uw machine toe.

VERICUT
VERICUT biedt verificatie, simulatie en optimalisatie van NC-Code in een virtuele kopie van uw CNC-machine. Het pakket kan overweg met meer-assig frezen maar ook met meer-assig draaien en combinaties van draaien en frezen. Het biedt de mogelijkheid om de nauwkeurigheid en kwaliteit van uw NC-programma te verifiëren. 

Inefficiënte bewegingen of programma fouten die potentieel een werkstuk kunnen scrappen, de spanmiddelen kunnen beschadigen of het gereedschap kunnen laten breken kunnen vooraf in VERICUT al opgemerkt en gecorrigeerd worden. Vericut heeft koppelingen voor EDGECAM en vele andere systemen. Ook ‘handmatig’ geschreven code controleren en optimaliseren is mogelijk, dus ook de wijzigingen die op de werkvloer nog uitgevoerd kunnen worden.


VERICUT is tevens uitgerust met NC-programma optimalisatie mogelijkheden. Gebaseerd op de originele geprogrammeerde voedingen kan VERICUT de optimale veilige voeding bepalen voor elke snede. De cyclus tijden kunnen drastisch verlaagd worden. Geoptimaliseerde voedingen resulteren behalve in minder gebroken gereedschappen en langere standtijden ook in betere kwaliteit werkstukken en oppervlakken dankzij de minimale deflectie en constante druk op de frees.

Deze optimalisatie is gebaseerd op de unieke eigenschappen van verschillende materialen en is zeer eenvoudig in gebruik!

DEMONSTRATIE ONSITE

Wij laten onze software graag in actie zien! Wij komen vrijblijvend bij u op locatie voor het tonen van onze software. Wij geven geen standaard demonstraties maar tonen onze software graag op uw producten met uw machines. Contacteer ons voor een vrijblijvende demonstratie voor o.a. EDGECAM, WorkNC, Vericut, Seiki systems, Designer en SpaceClaim.