De Rijksoverheid stimuleert en helpt bij internationaal ondernemen

Diensten voor internationaal ondernemen

In het buitenland liggen vele kansen en mogelijkheden voor zakendoen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) begeleidt ondernemers met internationale ambitie bij het vinden van informatie over de exportmarkt. Ook helpen wij bij het leggen van contacten met zakenpartners en het benutten van (financiële) ondersteuning.


Netwerk en contacten

Wereldwijde buitenlandnetwerk

Via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft u toegang tot het wereldwijde buitenlandnetwerk. Het netwerk ondersteunt u bij internationaal zakendoen, investeringen, onderzoek en samenwerking. Dit netwerk bestaat uit Ambassades en consulaten, Innovatie Attachés, Landbouwraden, Netherlands Business Support Offices en Regional Business Developers.

 

Innovatie Attachés

 

Heeft u interesse in internationale ontwikkelingen en trends op het gebied van innovatie en Research & Development (R&D)? Zoekt u internationale R&D-contacten? Het Innovatie Attaché Netwerk signaleert kansen voor innovatie en R&D en helpt bij het maken van innovatieve matches tussen Nederland en andere landen.

 

Handelsmissie

 

Heeft u internationale ambities en wilt u snel de juiste contacten leggen in een land? Ga dan mee op een handelsmissie, of ontmoet een inkomende handelsdelegatie uit het buitenland.

 

Enterprise Europe Network

 

Als u zaken gaat doen in Europa, is er een netwerk waar u niet omheen kunt: het Enterprise Europe Network (EEN). Dit netwerk is door de Europese Commissie opgezet, speciaal om mkb’ers te ondersteunen bij internationale handel en innovatie.

Kennis en Informatie Landeninformatie

 

Op onze Landenpagina's vindt u informatie over zakendoen in het buitenland voor meer dan 100 landen. Onze regio-experts kunnen u ook persoonlijk advies geven over zakendoen in het buitenland. Bijvoorbeeld door voor u een rapport te maken over de buitenlandse markt of sector. Weet u nog niet precies in welk land u wilt ondernemen? Dan maken onze regio-experts graag een landenvergelijking voor u.

 

Zakenpartnerscan:

 

Breng kansen voor uw product in kaart. Vanuit Nederland is het niet altijd eenvoudig om in het buitenland  agenten, afnemers of partners te vinden. Wij zetten graag ons ambassadenetwerk in om voor u op zoek te gaan naar een zakenpartner. Zo kunnen wij een overzicht maken van buitenlandse contacten met wie u mogelijk zaken kunt doen. Ook een persoonlijke introductie bij potentiële zakenpartners behoort tot de mogelijkheden.Starters International Business Subsidie

 

Bent u een mkb-ondernemer en heeft u geen of weinig ervaring met zakendoen op buitenlandse markten? Wilt u gaan exporteren en bent u bereid tijd en geld te investeren om echt stappen over de grens te zetten? Dan is individuele coaching iets voor u (RVO.nl/sib).

 

Horizon 2020 | Onderzoek en Innovatie


Is uw bedrijf of kennisinstelling in internationaal verband bezig met onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie? Dan kan het Europese programma Horizon 2020 u ondersteuning bieden (RVO.nl/horizon2020).

Met de RVO.nl maakt u uw internationale plannen waar. Lees meer op RVO.nl/internationaal en meld u aan voor onze nieuwsbrief of neem contact op vooreen gratis adviesgesprek, bel: +31 88 042 42 42