Olympus Scientific Solutions

Olympus Nederland is actief op diverse gebieden: (industriële) Microscopie, Visuele Inspectie, Niet Destructief Onderzoek en
X-Ray Analyse.

 

 

MICROSCOPIE
Olympus-microscopen kunnen voor een breed scala aan analysetoepassingen ingezet worden; van een routineinspectie tot geavanceerde analyse. Dit is mogelijk door de uitgebreide reeks microscoopmodellen in combinatie met uitstekende optische prestaties en een keur aan accessoires. De combinatie van de digitale camera en software biedt u efficiënte workflows en flexibele oplossingen voor het genereren van beelden, meting en rapportage, inclusief korrelanalyse, deeltjesanalyse en andere materiaaloplossingen. Hiernaast bieden wij ook contactloze geometrische precisie-metingen van elektronische apparaten en machinaal geproduceerde onderdelen.

Als aanvullende service bieden wij onderhouds-, reparatie- en softwareondersteunings-contracten.

 

Voor meer informatie bezoek www.olympus-ims.com/en/microscope/

VISUELE INSPECTIE (ENDOSCOPEN)

Onze remote videoinspectiesystemen zijn ontworpen om te voldoen aan de eisen van de moderne industriële inspectieomgeving. Wij bieden  draagbare en intelligente remote imaging-oplossingen met een groot aantal geavanceerde en intuïtieve functies. Door een breed assortiment in videoscopen, fiberscopen en borescopen met verschillende diameters en weergaveopties, bieden wij u een veelzijdig inspectiesysteem die geschikt is voor een groot aantal toepassingen in inspectie.

 

Voor meer informatie bezoek

www.olympus-ims.com/en/rvi-products/X-RAY ANALYSE

Onze X-ray Fluorescence (XRF) en

X-ray Diffraction (XRD) Analyzers bieden kwalitatieve en kwantitatieve materiaalkarakterisering voor detectie, identificatie, analyse, kwaliteitscontrole, procescontrole, naleving van regelgeving en screening. De analyzers kunnen toegepast worden voor metalen en legeringen, mijnbouw en geologie, schroot en recycling, milieu en consumentenveiligheid, onderwijs en onderzoek en algemene productie.

 

Voor meer informatie bezoek www.olympus-ims.com/en/innovx-xrf-xrd/

NIET DESTRUCTIEF ONDERZOEK

Olympus heeft een uitgebreide portfolio van ultrasone en wervelstroomfoutdetectoren met geavanceerde functies. Toepassingen variërend van inspectie tot het detecteren van verborgen scheuren, holtes, porositeit en andere interne onregelmatigheden in metalen, composieten, kunststoffen en keramiek. Onze hoogwaardige foutdetectoren zijn robuust, veelzijdig en gemakkelijk in gebruik en beschikken over tal van praktische meetfuncties en toepassingsspecifieke software.

 

Voor meer informatie bezoek www.olympus-ims.com/en/ndt-instruments/