VDL GL Precision, Samen Succesvol!
VDL GL Precision in Eindhoven heeft zich in de ruim 50 jaar van haar bestaan ontwikkeld tot een gerenommeerde toeleverancier van hoog nauwkeurige fijnmechanische onderdelen en samengestelde modules. Het bedrijf beschikt over veel competenties en bewerking technologie├źn. Met de circa 180 medewerkers bedient VDL GL Precision een groot aantal internationale klanten. De succesformule is een combinatie van een ultramodern machinepark en hoog opgeleide vakmensen, alles onder 1 dak!

De producten kenmerken zich door een hoge mate van complexiteit in nauwkeurigheid. Modules zijn voornamelijk mechanisch en bevatten zeer nauwkeurige mechanische onderdelen. Zowel voor de onderdelen fabricage als voor de assemblage heeft VDL GL Precision nagenoeg alle competenties in huis!

Als specialisatie legt VDL GL Precision zich toe op het mee ontwikkelen en fabriceren in volume van
  • Lineaire Motoren
  • Luchtlager technologie
  • Optomechanische modules
  • Beam technologie
  • Lucht- en Ruimtevaart: flight critical parts
VDL GL Precision beschikt over een ultramodern machinepark dat gekenmerkt wordt door veelzijdigheid en nauwkeurigheid, waardoor de onderdelen compleet in eigen huis geproduceerd worden. Een groot deel van de productie is geautomatiseerd, hetgeen 24 uur productie, deels onbemand, mogelijk maakt.

PROJECT ENGINEERING

Door de complexiteit van producten en modules is engineering een belangrijke schakel in het productie proces. Goede technische voorbereiding en begeleiding resulteert in een meest optimale doorloop van het product, module en een betrouwbaar productie proces.

 

PRODUCTIE  FACILITEITEN

 

Verspanende bewerkingen

Specialisme is ontstaan op het gebied van o.a CNC draaien, frezen, slijpen,  rondslijpen, draad - en zinkvonken.

Het State-of-the-Art Machine park en het vakmanschap zorgen ervoor dat de steeds hogere product- en kwaliteitseisen te realiseren zijn.

 

Door de 5-assige bewerkingscentra onbemand te laten produceren resulteert dit in een marktconforme productprijs met een minimale doorlooptijd.

Micro laserbewerkingen

Micro laser bewerkingen worden in de industrie steeds meer toegepast als betrouwbare techniek. In dit specialisme heeft VDL GL Precision al meer dan 10 jaar ervaring. Ons specialisme is te vinden in: Micro Laserlassen, boren, snijden en graveren.

 

Cleanroom Activiteiten

Doordat de complexiteit van modules en de eisen met betrekking tot kwaliteit en contaminatie toenemen, vereist de montage een schone, stofvrije omgeving.

VDL GL Precision beschikt over een tweetal cleanrooms, klasse 1000/10.000.

 

Kwaliteitsborging

VDL GL Precision is ISO 9001/AS 9100/ISO 14001 gekwalificeerd. Dit betekent dat in alle facetten van de bedrijfsvoering kwaliteit centraal staat.