Schut PrecisionParts in Alblasserdam, opgericht in 1948, is een verspanende producent van zeer hoogwaardige onderdelen voor de machine- en apparatenbouw, zowel de OEM- als de MRO-markten. Hun productie wordt gekenmerkt door middelgrote series en zeer hoge eisen ten aanzien van maatvoering en oppervlakteafwerking. Als allround verspaner bundelt Schut PrecisionParts alle verspanende deelbewerkingen als (CNC-)draaien, frezen, slijpen, honen, leppen en langgatboren, lasergraveren onder één dak. Bovendien kan Schut 5-assig frezen. Dit kan worden toegepast op eenvoudige tot hoogwaardige materialen in staal of non-ferro. Verder kan worden geassembleerd.
Schut PrecisionParts heeft 20 medewerkers.

Schut PrecisionParts is een toonaangevende productspecialist voor onderdelenfabricage ten behoeve van de machine- en apparatenbouw en assemblage. Onze expertise ligt in de technologie van de verspanende bewerkingen. Wij produceren opdrachtafhankelijk en op basis van de specificaties van onze klanten. De hoge precisie van onze producten en kwaliteitsnormen van onze dienstverlening als geheel, stellen ons in staat om duurzame en profijtelijke relaties te onderhouden met toonaangevende opdrachtgevers in Nederland en daarbuiten. Onze machines en faciliteiten zullen steeds ‘state of the art’ zijn, in overeen-
stemming met de verwachtingen van onze klanten, onze eigen kwaliteits-normen en onze ambities voor de toekomst. De oorsprong van onze marktpositie ligt bij het vakmanschap, de ambities en de arbeidsvreugde van onze mensen. Centraal in ons personeelsbeleid staat de waar- borging van een werkklimaat waarin vakmanschap optimaal kan gedijen en initiatief en inzet zichtbaar wordt beloond. Dit werkklimaat stelt ons in staat om bestaande vakmensen te behouden en nieuw talent succesvol aan ons te binden en te ontwikkelen. We willen bekend staan als een modern en integer bedrijf van hoge kwaliteit waarmee het goed samen- werken is en dat kan meegroeien met de ontwikkelingen van haar partners.

Automotive industrie
Schut PrecisionParts levert race rem- schrijven aan de automotive industrie.


Maeslantkering
Schut PrecisionParts vervaardigt inconel cilinders voor de Maeslantkering.
Railgebonden vervoer
Schut PrecisionParts levert aandrijfassen, wielen en wielbanden aan het railgebonden vervoer.


Attractie-industrie
Schut PrecisionParts levert hoogwaardige componenten aan de attractie-industrie, o.m. beveiligings- haken, wheelcarriers etc.


Lucht- en ruimtevaartindustrie
Schut PrecisionParts levert mechanische besturingselementen aan de lucht- en ruimtevaartindustrie.