DRAAIEN - FREZEN - ERODEREN - AUTOMATISEREN


DYMATO CNC Technologie

 

is leverancier van high-tech CNC-draaimachines en bewerkingscentra van toonaangevende fabrikanten als


BAVIUS - frezen 

HYUNDAI-WIA - draaien, frezen

HANWHA - langdraaien

HEGENSCHEIDT - draaien

GURUTZPE - draaien

MITSUBISHI - eroderen

RÖDERS - frezen

 

Om de continuïteit van de productie te waarborgen biedt DYMATO een accurate dienstverlening met eigen service-technici gericht op het verhelpen van storingen, inbedrijf-stelling en preventief onderhoud, maar ook op machineverhuizingen en revisie van metaalbewerkings-machines. Voor noodgevallen zijn wij 24 uur per dag bereikbaar.

 

DYMATO Automation

 

is sinds 2018 in de Benelux exclusief leverancier van innovatieve collaboratieve robots van de fabrikant

 

HANWHA - cobot

 

De Hanwha HCR ‘collaborative robots’, ook wel cobots genoemd, luiden een nieuw tijdperk binnen de automatisering in. Met de HCR serie cobots is het mogelijk om robots mobiel en op niet afgeschermde werkplekken in te zetten. De cobots zijn eenvoudig te programmeren en werken veilig samen met mens en machine.


Dymato is VCA gecertificeerd.


Kijk voor ons complete aanbod op www.dymato.nl 

Hyundai Wia - XF6300


De XF6300 vijfassige verticale bewerkingscentrum is ontwikkeld in het Tech Cube Centre van Hyundai Wia in Duitsland. De machine is voorzien van een draaikanteltafel met een diameter van 630 mm en een beladingscapaciteit van 300 kg. 


Het lineaire bewerkingsbereik bedraagt 650 mm x 600 mm x 500 mm, waarbij de ijlsnelheden op kunnen lopen tot 50 m/min. Bed en kolom zijn bij deze machine vervaardigd uit één monoblock structuur.

 

In standaarduitvoering is de XF6300 uitgerust met een built-in spindel met een maximaal toerental van 15.000 min-1, als optie horen spindels met toerentallen tot 30.000 min-1 en 40.000 min-1 echter ook tot de mogelijkheden. Het vermogen van de spindels bedraagt 31 kW. 

Röders – RXP 501 ‘Race Cut’

 

De RXP 501 ‘Race Cut’ biedt extra snelheid en dynamiek. Een nieuwe besturingstechniek en de 32 kHz processor spelen daarbij een cruciale rol. 


Door de hoge rekenkracht en snelheid kunnen optimale freesbanen worden gerealiseerd. De freesbaan wordt elke 0,03 ms gecontroleerd en bijgestuurd. Een hogere versnelling en ruk komen daardoor binnen handbereik, resulterend in kortere cyclustijden.

 

Op de EMO 2019 toonde Röders een RXP501 voorzien van Universal Machine Tool Interface (Umati). Deze belangrijke ontwikkeling op het gebied van ‘Industry 4.0’ komt voort uit een samenwerking tussen diverse fabrikanten waar Röders er een van is.