High tech, human touch

Medanco BV: uw partner in het ontwerpen en produceren van specialistische rubber -en kunststofproducten. Hoogwaardige onderdelen, geproduceerd in vaak kleine en middelgrote series voor technische en medische toepassingen. Kwaliteit, hoge nauwkeurigheid en betrouwbaarheid zijn onze kernwoorden waarbij de klantvraag centraal staat: de unieke product-eisen en de optimale realisatie van het specifieke product zijn het resultaat. Vanaf engineering tot assemblage en eindcontrole. 


PRODUCTIE

Met eigen engineering en hoogwaardige productietechnieken heeft Medanco een compleet aanbod voor de ontwikkeling en productie van rubber -en kunststofproducten.


RUBBER COMPRESSIE

Compressie en transferinjectie voor kleine(re) series. Producten variërend in afmeting van enkele millimeters tot circa 700 millimeter. Toleranties onder ISO 3302-1-M1 mogelijk.


RUBBER INJECTIE

Voor middelgrote series werkt Medanco met rubber injectie machines. Hiermee kunnen snel en effiicient zeer nauwkeurige producten geproduceerd worden.


TPE / TPU EXTRUSIE

Voor producten in middelgrote en grote aantallen, eindloos geproduceerd middels extrusie. Diverse nabewerkingen in lijn mogelijk waarbij een zeer hoge nauwkeurigheid bereikt wordt. 


KUNSTSTOF INJECTIE

Volledig geautomatiseerd proces voor kunststof en TPE producten van enkele millimeters tot 400 mm in kleine en middelgrote series. De verwerking van engineering plastics is een specialiteit van Medanco.


NABEWERKING

Diverse processen om het product de finishing touch te geven. Vaak in lijn maar ook als separaat proces mogelijk. Hakken of steken van bijvoorbeeld geëxtrudeerd profiel of slang maar ook het aanbrengen van een lijm-laag of coating.


CLEANROOM ISO KLASSE 7

Medanco beschikt over een ISO Klasse 7 clean room welke is  voorzien van de modernste spuitgietmachines speciaal voor medische producties.


MEDICAL/HEALTH

Medanco is gespecialiseerd in ontwikkeling en productie van medische producten. We kunnen u volledig ondersteunen bij de ontwikkeling en productie van uw (assemblage) producten. 

KWALITEIT

Medanco is ISO13485:2016 gecertificeerd. Dit is de mediche ISO standaard voor medical devices. Daarbij heeft Medanco ook de beschikking over automatische controles en een 3d optisch meetsysteem. Dit meetsysteem werkt zeer nauwkeurig en snel waarmee we ook in staat zijn om bij vrijgave en tijdens productie steekproefcontroles uit te voeren.


HISTORIE

Medanco is ontstaan in 2009 na een management buy-out en kent haar  oorsprong vanuit Philips Competence Center Plastics. Mede daardoor heeft Medanco een brede, technisch georiënteerde klantenkring. Een rijke bron aan kennis en expertise zijn logischerwijs het resultaat. 


Certificering ISO 13485:2016

Clean room klasse 7