Processen:

MTRC Special Plating bv heeft een breed pakket aan processen voor het verbeteren van de kwaliteit en functionaliteit van oppervlakken.

De belangrijkste processen die bij MTRC worden uitgevoerd zijn:

  • beitsen & passiveren
  • elektrolytisch polijsten
  • stroomloos vernikkelen
  • vergulden
  • ultrasoon reinigen
  • ontvetten en reinigen volgens diverse klantspecificaties.
  • cleanroom reinigen/verpakken
  • elektromagnetisch polijsten

Naast deze processen beheersen we nog een aantal klantspecifieke- 

en bijzondere processen.

MTRC beschikt over een volledig geautomatiseerde galvaniseer lijn en een papierloze productiestroom.


 

Flexibiliteit:

Flexibiliteit en korte levertijden zijn van groot belang voor de oppervlaktebehandeling. Wij garanderen snelle leveringen met een goede kwaliteit. Onze  standaard levertijd bedraagt  3 tot 4 werkdagen. Voor kleinere partijen bieden we, een 24 uur service of zelfs een 4 uur service.

Ultraclean:

In toenemende mate moeten producten extreem schoon zijn, vrij van losse deeltjes of vluchtige organische componenten.

 

MTRC heeft ge├»nvesteerd in een stofarme ruimte waarin de diverse processen onder schone condities worden uitgevoerd. Deze ruimte staat, via een sluis, in verbinding met de klasse 7 cleanroom  (10.000) waar de producten worden geassembleerd of verpakt. De kans op contaminatie tussen de  oppervlaktebehandeling en het verpakken is daardoor minimaal.

De laatste spoelstappen in de processen worden uitgevoerd met schoon osmose water waarvan de geleiding continu wordt gemeten.

Alvorens de delen worden verpakt wordt er gecontroleerd op deeltjes en op organische verontreiniging.

Dat kan met wit licht, UV licht of met behulp van onze Cleanospector.

 

R&D:

De Knowhow en jarenlange ervaring van de MTRC medewerkers staat voor u ter beschikking. Ze staan u graag te woord als u vragen of problemen heeft m.b.t. oppervlaktebehandeling. In onze special plating shop kunnen wij voor u prototypen behandelen of diverse processen uittesten en optimaliseren.

 

Kwaliteit:

MTRC is ISO 9001 gecertificeerd.

Het leveren van goede kwaliteit, in de breedste zin van het woord, is vanzelfsprekend voor MTRC.

Door een gestructureerde procescontrole en procesbeheersing worden de procesbaden binnen specificaties gehouden. Dit garandeert een goede product kwaliteit, die bovendien door een ingang- en uitgangscontrole van de producten nog eens extra wordt gecontroleerd. 

Om producten met de vereiste nauwkeurigheid en aandacht te behandelen heeft MTRC intern 2 kwaliteitsklassen gedefinieerd.


Voor het testen van de productkwaliteit hebben we de beschikking over X-ray laagdikte meters, diverse micrometers, kalibers, een camera microscoop en diverse andere meetmiddelen.

De reinheid van metaal oppervlakken kan worden getest met een SITA CleanoSpector. Desgewenst wordt een meetrapport meegeleverd.
We voeren processen en testen uit volgens verschillende processpecifieke normen zoals AMS-, ASTM-, MIL- of klantspecificaties en leveren desgewenst meetrapporten mee of een  Certificate of Compliance (COC).