Grenzen verleggen      

 

 

Verbinden, bundelen, grijpen, positioneren, wikkelen: productie-processen bevatten de meest uiteenlopende bewegingen.

Die moeten nauwkeurig zijn en trefzeker worden uitgevoerd, soms tot op de duizendste millimeter. TRiOS ontwikkelt en bouwt machines die precieze en complexe productiehandelingen feilloos uitvoeren.

Onder één dak

TRiOS is expert in fijnmechanica.

We hebben voor elke fase van een machine in wording een perfect op elkaar ingespeeld ingenieursteam en de juiste faciliteiten in huis. In onze werkplaats ontwikkelen we prototypen, testen we complete productielijnen en produceren we machines.


We werken voor opdrachtgevers in uiteenlopende sectoren, van medische bedrijven tot de halfgeleiderindustrie.

Een greep uit onze innovaties:

Transport solution for samples

We ontwikkelen modules waarmee samples onder hoog vacuüm feilloos tot op een micrometer in een elektronenmicroscoop worden geplaatst.


 

 

 

Volautomatische wikkelmachine
We bouwden een negentig meter lange volautomatische productielijn voor scheepskabels. De wikkelrobot past de spanning van de wikkeldraad en de spreiding van wikkelingen binnen zeer nauwe marges automatisch aan, zodat de kabels een ongekend grote trekkracht krijgen.Wikkelrobot in de productielijn voor scheepskabels

Assemblage machine
We ontwikkelden een computergestuurde machine voor het assembleren van naalden voor medische toepassingen. De naald bestaat uit een minuscuul siliconen slangetje vastgelijmd in een roestvrijstalen houder. Dankzij de machine gaat de productie veel sneller, zonder dat er een druppel lijm wordt gemorst. 

 

 

 

 

 Mubion® : micro dieptrekken


Mubion


Mubion is een spin-off van TRiOS en richt zich op het micro dieptrekken van metalen met een dikte van 400 tot 20 micron en diameters tot 0,3mm.

 

Micro dieptrekken is uitermate geschikt voor producten die met hoge consistentie in serie moeten worden gemaakt en is daarbij een uitstekend alternatief voor micro draaien of frezen met betrekking tot kosten en kwaliteit.

 

www.mubion.nl

Samen met u

Elk product is anders. Daag ons uit en wij komen met vernieuwende oplossingen.


Wij scheppen een no-nonsens sfeer, waarin wij ideeën en inzichten uitwisselen en bevindingen terugkoppelen. Hierdoor ontstaat een uniek samenspel.


Zijn snelle, precieze, slimme en efficiënte bewegingen in uw bedrijf ook cruciaal? Geef dan uw productie- 

proces vleugels met één van onze grensverleggende oplossingen.

Uiteraard zijn uw innovaties bij ons in veilige handen.