Leaders in Low Flow Fluidics Handling Technology

Bronkhorst High-Tech BV ontwikkelt en fabriceert nauwkeurige en betrouwbare meters en regelaars voor massadoorstroming en druk, voor gas- en vloeistoftoepassingen in laboratoria, industrie, machine-bouw en pilot-plants. Daarnaast levert Bronkhorst dampdoseer-systemen voor bevochtiging, coatingsprocessen en analytische toepassingen. Bronkhorst is een moderne, innovatieve en dynamische onderneming met tien dochtervestigingen, meer dan 430 medewerkers wereldwijd en een uitgebreid netwerk van distributeurs en servicecentra over de hele wereld. Het bedrijf is geaccrediteerd volgens ISO 9001:2009 (Quality Management), ISO 14001 (Milieumanagement) en heeft een in-house gas-flow kalibratielaboratorium met ISO / IEC 17025:2005 accreditatie.

Bronkhorst High-Tech BV werd opgericht in 1981 en biedt nu het meest uitgebreide programma aan thermische massadoorstromings-meters en -regelaars. Er kan een keuze worden gemaakt uit talrijke uitvoeringen van zowel standaard als klantspecifieke instrumenten. Het meetbereik voor deze instrumenten kan worden gekozen vanaf 0-0,7 mln/min tot 0-11000 m3n/h voor gassen en vanaf 0-75 mg/h tot 0-20 kg/h voor vloeistoffen. Bronkhorst’s Coriolis doorstromingsmeters en -regelaars zijn geschikt voor zowel gassen als vloeistoffen met een meetbereik tussen 0,1-5 g/h en 6-600 kg/h. Voorts levert Bronkhorst drukmeters en -regelaars met een minimum bereik van 0-100 mbar en een maximum van 0-400 bar. De meest recente ontwikkeling betreft een doorstromingsmeter die met een ultrasone meettechniek zeer geringe vloeistofstromen kan meten.

De productie vindt plaats in de hoofd-vestiging in Ruurlo, waar productie-teams volledig verantwoordelijk zijn voor de assemblage, kalibratie en eindcontrole van de te leveren instrumenten. Vrijwel elk product wordt gebouwd op klantspecificatie en dit geeft Bronkhorst haar unieke positie in de wereld. Voor OEM klanten worden regelmatig maatwerk-oplossingen ontwikkeld. De hiervoor benodigde onderdelen worden veelal geleverd door Nederlandse toeleveranciers, waarvan een groot deel zelfs in de Achterhoek zijn gevestigd. Sommige van hen zijn al vanaf het moment van oprichting betrokken bij Bronkhorst en denken constructief mee, hetgeen de innovatieve slagkracht vergroot. Bronkhorst leidt doorlopend nieuwe medewerkers op en biedt als erkend leerbedrijf jaarlijks stage-plaatsen aan op mbo-, hbo en universitair niveau.

Naast de verkoopvestiging in Veenendaal heeft Bronkhorst wereldwijd verkoop- en service-kantoren in Groot-Brittannië, Frankrijk, Zwitserland, Noord-Duitsland, de Verenigde Staten, Japan, China, Zuid-Korea en Taiwan voor het bieden van lokale expertise en ondersteuning. Bij deze dochterondernemingen werken momenteel in totaal ca. 110 medewerkers. Daarnaast heeft Bronkhorst een uitgebreid netwerk van distributeurs en servicecentra opgebouwd in de rest van Europa en in landen als Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, Israël, Brazilië, Argentinië, India en Zuid-Afrika. Met vertegenwoordigingen in meer dan 30 landen en 20 compleet ingerichte servicecentra verdeeld over de gehele wereld is Bronkhorst met recht een toonaangevende speler op het gebied van precisiemeting en -regeling van doorstroming en druk.