Leaders in Low Flow Fluidics Handling Technology

Bronkhorst High-Tech BV ontwikkelt en fabriceert nauwkeurige en betrouwbare meters en regelaars voor massadoorstroming en druk, voor gas- en vloeistoftoepassingen in laboratoria, industrie, machine-bouw en pilot-plants. Daarnaast levert Bronkhorst dampdoseer-systemen voor bevochtiging, coatingsprocessen en analytische toepassingen. Bronkhorst is een moderne, innovatieve en dynamische onderneming met tien dochtervestigingen, meer dan 600 medewerkers wereldwijd en een uitgebreid netwerk van distributeurs en servicecentra over de hele wereld. Het bedrijf is geaccrediteerd volgens ISO 9001:2009 (Quality Management), ISO 14001 (Milieumanagement) en heeft een in-house gas-flow kalibratielaboratorium met ISO / IEC 17025:2005 accreditatie.

Bronkhorst High-Tech BV werd opgericht in 1981 en biedt een zeer uitgebreid programma aan thermische en Coriolis massadoorstromings-meters en -regelaars, in het bijzonder voor lage doorstroming. Er kan een keuze worden gemaakt uit talrijke types instrumenten die op klantspecifiekatie worden geassembleerd, gekalibreerd en getest. Het meetbereik voor deze instrumenten kan worden gekozen vanaf 0-0,7 mln/min tot 0-11000 m3n/h voor gassen en vanaf 0-250 mg/h tot 0-600 kg/h voor vloeistoffen. Voorts levert Bronkhorst innovatieve ultrasone vloeistof-doorstromingsmeters, dampdoseer-systemen, drukmeters en -regelaars (met een bereik van 0-100 mbar tot 0-400 bar) en klantspecifieke totaaloplossingen op het gebied van gas- en vloeistofdoorstroming voor gebruik in test- en productiesystemen (machinebouw).

De productie vindt plaats in de hoofd-vestiging in Ruurlo, waar productie-teams volledig verantwoordelijk zijn voor de assemblage, kalibratie en eindcontrole van de te leveren instrumenten. Vrijwel elk product wordt gebouwd op klantspecificatie en dit geeft Bronkhorst haar unieke positie in de wereld. Voor OEM klanten worden regelmatig maatwerk-oplossingen ontwikkeld. De hiervoor benodigde onderdelen worden veelal geleverd door Nederlandse toeleveranciers, waarvan een groot deel zelfs in de Achterhoek zijn gevestigd. Sommige van hen zijn al vanaf het moment van oprichting betrokken bij Bronkhorst en denken constructief mee, hetgeen de innovatieve slagkracht vergroot. Bronkhorst leidt doorlopend nieuwe medewerkers op en biedt als erkend leerbedrijf jaarlijks stage-plaatsen aan op mbo-, hbo en universitair niveau.

Naast de verkoopvestiging in Veenendaal heeft Bronkhorst wereldwijd verkoop- en service-kantoren in Groot-Brittannië, Frankrijk, Zwitserland, Noord-Duitsland, de Verenigde Staten, Japan, China, Zuid-Korea, Taiwan en India voor het bieden van lokale expertise en ondersteuning. Bij deze dochterondernemingen werken momenteel in totaal ca. 140 medewerkers. Daarnaast heeft Bronkhorst een uitgebreid netwerk van distributeurs en servicecentra opgebouwd in de rest van Europa en in landen als Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, Israël, Brazilië, Argentinië en Zuid-Afrika. Met vertegenwoordigingen in meer dan 30 landen en 20 compleet ingerichte servicecentra verdeeld over de gehele wereld is Bronkhorst met recht een toonaangevende speler op het gebied van precisiemeting en -regeling van doorstroming en druk.