ALTEN is een vooraanstaande organisatie in technology consulting en engineering. Bij ALTEN Technology draait het om mechatronica, robotica en technische software engineering.

 

ALTEN Technology werkt voor toonaangevende technisch georiënteerde bedrijven en richt zich op research en development activiteiten. Voor deze bedrijven werken wij, met onze hoogopgeleide ingenieurs, aan innovatieve technische ontwikkelingen.

 

Binnen Nederland werken we vanuit vier vestigingen in Eindhoven, Capelle a/d IJssel, Apeldoorn en Utrecht. Internationaal maken wij deel uit van de ALTEN Groep, die met ruim 30.000 medewerkers sinds 1988 actief is in 25 landen. Hiermee zijn wij een van de grootste aanbieders van technische consultancy in Europa.

 

Met onze omvang en internationale aanwezigheid heeft ALTEN de kennis en kracht om verantwoordelijkheid te nemen in de projecten die we uitvoeren. Tegelijk zorgt onze decentrale organisatie voor een lokale en op maat gesneden aanpak voor specifieke vragen.

 

 

Binnen het werkgebied van mechatronica staat de integrale aanpak bij het optimaal (her-)ontwerpen van een mechanisch systeem en het bijbehorende regelsysteem centraal. Projecten die op het snijvlak liggen van besturingstechniek, meet- en regeltechniek, werktuigbouwkunde en elektrotechniek vergen een multidisciplinaire aanpak. Deze projecten komen in alle marktsectoren voor en de ingenieurs van Alten Mechatronics beschikken over dé kennis en ervaring om in deze multidisciplinaire omgeving te functioneren.ALTEN is daarnaast gespecialiseerd in systeemintegratie en robotica. Wij houden ons bezig met de theoretische implicaties en praktische toepassingen van robots in de ruimste zin van het woord. Robotica is in Nederland nog volop in ontwikkeling en ALTEN is sterk betrokken bij deze technologische ontwikkeling. ALTEN is dan ook de aangewezen partner om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van robotica binnen uw organisatie. Hierbij zijn verschillende samenwerkingsverbanden mogelijk.


ALTEN werkt bij technisch georiënteerde bedrijven van multinational tot start up. 


ALTEN levert haar diensten in alle fasen van de project life cycle, zowel inhouse als op de locatie van de klant. Bij inhouse projecten richt ALTEN zich op:  Feasibility, Concept, Prototyping, Design & Engineering en Realisation.

 

Ook op consultancybasis levert ALTEN haar dienstverlening over de volledige V-cycle, vanaf systems engineering en architectuur, tot gedetailleerd design, implementatie, integratie en verificatie. 

 

Vanuit ons specialisme zijn wij prima in staat om in een multidisciplinaire omgeving de samenwerking aan te gaan met de engineers binnen uw organisatie. Naast een nauwe samenwerking tussen de mechatronica en robotica consultants wordt er ook er nauw samengewerkt met de technische software engineers van ALTEN. Sinds haar oprichting in 1988 richt ALTEN zich op technische software ontwikkeling en heeft daar een sterke reputatie in heeft opgebouwd. 

Door de combinatie van mechatronische consultants én (embedded) software engineers biedt ALTEN een unieke synergie op deze vakgebieden.